Dissabte dia 13 a les 19h inauguració de la primera i

Divendres dia 26 a les 20h inauguració de la segona.




Imatges d'un poble: Capdepera abans de 1950, són 64 fotografies de l'arxiu de Sebastià Ferrer.
Fotografies com aquestes:






La mirada d'un viatger recull un conjunt de fotografies de Mallorca, Menorca i Eivissa de principis del segle XX dels fons fotogràfics de la Biblioteca de Catalunya. L’exposició reflecteix la mirada de set autors diferents, Leandre Cervera, Guillem Bestard, Juli Soler, Francesc Matheu, Frederic Mompou, Josep Salvany i Joan Nonell, que influenciats per l’anomenat “excursionisme científic” van captar amb la seva càmera la gent i els paisatges de les Balears.



 Els comissaris de l’exposició són Ricard Marco i Maria Mercè Riera, de la Biblioteca de Catalunya, i l’organització i la producció ha estat a càrrec de la directora de l’Espai Mallorca, Amanda Vich, i d’Abigail Monells, tècnica de l’Espai. També elles dues han coordinat el catàleg que s’ha editat per a l’ocasió.

«La mirada del viatger» és una iniciativa impulsada pel Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, i coordinada per la Biblioteca de Catalunya i l’Espai Mallorca de Barcelona. També hi ha col·laborat el Departament de Cultura, Patrimoni, Educació i Joventut del Consell de Menorca. Arriba a Capdepera dinsdel programa Cultura en Xarxa.

Aquesta exposició s'inaugurarà després de la conferència inaugural de les IV Jornades d'estudis locals de Capdepera que  a càrrec de Donya Maria José Mulet, professora titular d'Història de l'Art de la UIB i directora del departament de Ciències Històriques i teoria de les Arts, tendrà per títol: Turisme i fotografia: Els fotògrafs estrangers que visitaren Mallorca.