Mateu Estarelles
a la sala
Intersecció art
de Palma
amb la seva col·lecció
Umbruch


















Des de les 20 hores del passat divendres 15 i fins dia 13 de novembre Mateu Estarellas presenta 13 pintures i dues escultures de ferro a una original sala, “Intersecció art”, al carrer Santa Clara, n. 4 (com ja havia avançat “Cap Vermell”).

En primer lloc, sorprèn l’accés a la sala, una antiga sifoneria més vella que l’invent del sifó, i probablement primitiva bodega de la ciutat medieval. Després d’aquesta primera sorpresa, ens trobam amb la sorpresa artística anomenada Umbruch per l’autor, terme alemany per a expressar al mateix temps canvi i ruptura.

Mateu ens explica que des de l’any 2004, pràcticament ahir, ha experimentat un procés força ràpid i intens, cremant nombroses etapes fins arribar a la línia i superfície  plana del color (darrera exposició al convent de la Missió de Palma). I ara està experimentant una ruptura amb aquesta dinàmica i recuperant diversos elements que havia tractat massa superficialment. La pintura recupera formes, textura, color, espontaneïtat i alegria, deixant els elements estrictament geomètrics de la seva darrera etapa.

Experimentam una sensació de frescor, d’equilibri entre formes i colors, de plaer per la contemplació del que és bell, i al mateix temps l’obra no deixa de resultar suggerent, invitant a descobrir un nou sentit davall aquesta forma estètica. En aquest element suggeridor i metaartístic, Mateu no ha canviat, i és que el seu tarannà com a persona pensadora i sensible ha impregnat i seguirà impregnant la seva obra artística, que desitjam que sigui tan evocadora com fins ara.