L’escola d’estiu de teatre presentà, els dies 29 i 30 de juliol, les dues obres preparades durant tot el mes


   La companyia Llum i Acció, i la nova companyia Llum i Acció Júnior, representaren entre els dijous i el divendres, les seves obres Operació Bikini i El misteri de les juguetes, respectivament.

   Llum i Acció és el nom que porten els nins i nines de l’escola de teatre d’estiu de Capdepera, des de fa tres anys. En aquesta edició han estat 19 joves d’entre 12 i 16 anys els que s’han apuntat a l’art de la interpretació, la gran majoria participants dels cursos anteriors. 



   Els joves artistes assajaren durant tot el mes de juliol, tres hores cada dia, de dilluns a divendres, amb el monitor Jeroni Morey, autor de l’obra. Segons ell, “s’ha intentat que es divertissin el màxim possible però sense deixar de fer feina”. Operació Bikini és una comèdia per no aturar de riure. Amb un final original, fent paròdia del conegut anunci televisiu Mediterraniament.



El misteri de les juguetes
és una obra escrita per la monitora Sonia Fernández, encarregada del grup dels més petits, nou nins i nines d’entre 8 i 11 anys. Llum i Acció Júnior treballaren durant 15 dies l’escriptura de l’obra i les tècniques d’interpretació, i la resta del mes la dedicaren a assajar cinc hores cada dia, de dilluns a divendres. Els nins i nines s’ho han passat molt bé però hi ha hagut moments “molt durs”, segons explica la monitora, qui agraeix l’ajuda dels monitoris del Centre Jove.



   Tant en Jeroni com na Sonia afirmen que els participants ho fan “ molt bé” i no se’ls pot demanar “res més”.

   Ambdues obres tingueren un notable èxit artístic i de públic (ompliren la sala de gom a gom). Es nota que el treball realitzat, durant aquest dies de juliol, dóna els seus fruits i les obres presentades agradaren força al públic assistent, que sortí lloant les interpretacions dels joves artistes, l’originalitat de les obres i la tasca realitzada pels monitors /directors.´



  Ara comencen a preparar les obres d’agost, la qual cosa suposa tot un repte.
  Cal recordar que enguany, atenent el nombre de participants,  s’han fet dos grups per edats i cada un prepara una obra, alhora que treballen diversos aspectes relacionats amb el teatre, com ara interpretació.
    Enhorabona a tots i quedam a l’espera de l’estrena d’agost.