Èxit de l'anunciat concert amb l'Orquestra Raval Simfònic,
la Raval's Band, el CC Banda de Música de Capdepera i la Coral s'Alzinar


El gran concert del passat dissabte, dia 3, a l'església de Cala Rajada, va respondre a les expectatives. De tot plegat en va resultar una vetllada rodona, farcida de bona música, amb moments realment importants.

Es tractava, d'entrada, d'acollir una nodrida representació de les escoles de música del Raval de Barcelona i la J.P.Carrero. Aquests centres, totalment autònoms, que funcionen sense cap tipus d'ajut institucional, comptem amb una matrícula de més de 600 alumnes i, en el seu sí, existeixen al voltant de 30 formacions musicals. D'aquestes, el passat cap de setmana, n'arribaren algunes dels més representatives i oferiren dos concerts de carrer (places de l'Orient i Castellet), i aquest que aquí recollim.

L'Orquestra Raval Simfònic, dirigida per Jordi Gurí, omplí la primera part, la qual va finalitzar amb la col·laboració de la Coral s'Alzinar, en dos dels temes escollits (la famosa Barcarola d'"Els contes de Hoffmann, de J.Offenbach, i Avions de paper de "Les choristes", de B.Coulais).

Tot seguit va ser la Raval's Band, amb aires de big-band clàssica, la que ens va fer gaudir de moments deliciosos (el medley de música de Mancini, per exemple), i que va rematar amb un "Summertime" vertaderament hot, i en el qual el director Bartolomé García-Plata (nebot de qui va ser gran porter del CE Escolar, Manolo García-Plata), s'exhibí en un solo de clarinet de gran nivell.



I per a arrodonir-ho, la Raval's Band i el CC Banda de Música de Capdepera, gairebé 60 músics, arribaren a una mena d'apoteosi final, que la gent va ovacionar llargament després que acabàs de sonar el famós pasdoble "Xàbia".

I ja que de gent parlam, ja heu vist que hem encapçalat aquesta crònica amb el titular "Música vs Futbol". I aquesta era la qüestió. Diguem que, donades les circumstàncies, el mombre melòmans que van preferir l'oferta musical  va ser considerable, i, pel que sabem, hi sortiren guanyant.

Enhorabona a tots els participants, especialment a aquest grapat de músics arribats de Barcelona, que ens han fet gaudir d'un cap de setmana tan agradable.