Presentats els dos volums de "Dones republicanes",
                                                                                  de Margalida Capellà


 Com estava previst i anunciat, el divendres dia 25 de juny, va tenir lloc la presentació dels volums I i II de DONES REPUBLICANES, obra de la periodista i mestra Margalida Capellà.

 L’acte es va celebrar en el teatre municipal de Capdepera, organitzat per les agrupacions locals dels partits PSM-Entesa per Mallorca.

 L'assistència no es pot dir que fos molt nombrosa, al voltant de trenta persones. Potser la coincidència amb un partit de futbol de la selecció espanyola restà afluència. I és una llàstima, perquè en aquests llibres hi queda reflectida i denunciada, de manera molt interessant, una part de la història de Capdepera. Sens dubte, es tracta d'uns documents que, especialment a les persones que visqueren aquells temps o que són sensibles als fets que s'hi descriuen, causen gran impacte i donen testimoni del patiment de molta gent, en unes circumstàncies molt dures.


 La presentació de l'acte va anar a càrrec de Pere Fuster,  i també es varen projectar fotografies dels represaliats.

 Varen prendre la paraula la presidenta de la Memòria Històrica de Mallorca, Maria Antònia Oliver, qui explicà els entrebancs que es troben per a desenvolupar la tasca empresa per la seva associació, i va demanar que l’Ajuntament doni permís per a instal·lar l’escultura de l’Associació; l'autora, Margalida  Capellà, la qual va fer un interessant descripció d'alguns dels fets recollits en aquests llibres; i finalment  Magdalena Nebot, molt coneguda a Capdepera, que va delatar els patiments de  la seva família i altres gabellins i gabellines torturats.

Joan Espiritusanto