"Senyor Ahir" viatja fora poble

 


Si el passat 9 d'abril presentàvem "Senyor Ahir" a Capdepera, aquest divendres, dia 18 de juny, ens n'anàrem fins a Artà, per a fer el mateix. Allà fórem magníficament acollits pels responsables del Teatre i del departament de Cultura de l'Ajuntament, i tot foren facilitats. Per tant, i en primer lloc, el nostre agraïment a tan hospitalària rebuda.



Vàrem repetir el guió desenvolupat a ca nostra. Presentació a càrrec de Llucià Rinyon, a força d'un discurs que ja coneixíem i que, això no obstant, ens va sonar com nou de trinca. L'acompanyaren en Biel Mir (cotraductor de l'obra de Mrs. Canaan), i Antoni Flaquer "Coix", qui ens oferí una visita gràfica al passat, per mitjà d'imatges força il·lustratives tant de l'hotel "El Castillo" (element arquitectònic al voltant del qual gira tota la narració) com del seu entorn. També en aquesta ocasió comptàrem amb l'ajuda excel·lent -i imprescindible- de la gent de l'Arxiu Muncipal (Maria Massanet i Gori Rexach). Per a ells, també, el nostre agraïment.



El bon nombre d'assistents, aviat, entenguérem perfectament la proposta d'aquesta obra il·lustrativa dels inicis del turisme de masses a Mallorca. Especialment perquè bona part dels protagonistes d'aquest període en general, i de "Senyor Ahir" en particular, eren artanencs. Alguns d'ells, fins i tot, assistiren a la presentació i pogueren rememorar unes vivències que, en el seu dia, varen protagonitzar.

En definitiva, una passa més en la tasca de divulgació i distribució d'una obra que -hem d'insistir en aquesta línia- mereix ser coneguda pels mallorquins que encara poden recordar la construcció de l'hotel "El Castillo", però també pels mallorquins d'avui, perquè, amb tota seguretat, l'obra d'Aurelia Canaan, en l'edició de la qual "Cap Vermell" s'ha implicat directament, els ajudarà a entendre una mica millor lel fenomen del turisme i la seva evolució.