Concorreguda presentació d’EL PLAER DEL BOLETAIRE, de Felip Esteva



D’entrada hauríem de dir que El plaer del boletaire és més que un llibre: és una aproximació científica al món dels bolets, per a la seva classificació i el seu coneixement; és un bell compendi fotogràfic dels bolets de la nostra contrada; i, finalment, és un llibre de cuina.



“Cap Vermell”, amb pocs dies de diferència, ha presentat dos exemplars del seu quefer editorial, per bé que de temàtica i propòsits absolutament oposats. Si Senyor Ahir ens ofereix una aproximació als inicis del turisme de masses, El plaer del boletaire és el bell regal d’un apassionat per la botànica, com és Felip Esteva, per a la descoberta d’un regal de la naturalesa –els bolets– que, pel que hem pogut intuir en aquest exemplar, coneixem poc i malament.



L’edició d’aquesta obra l’hem poguda tirar endavant en col·laboració, una vegada més, amb Documenta Balear i amb l’ajuda de l’Institut d’Estudis Baleàrics  i, francament, ens sentim orgullosos del resultat final. Tots els que ja la coneixen ens han fet arribar les més favorables opinions, tant pel que fa al contingut com a l’acurada maquetació o la bellesa de les fotografies, i pensam que pot ser el millor regal per aquesta festa de Sant Jordi.

La presentació, que va tenir lloc en el Teatre, el dijous dia 22, i com deim en el titular, va comptar amb una nodrida presència de públic que, malgrat el mal temps, va desbordar la sala polivalent. Felip Esteva va estar acompanyat, d’una banda, per Xesc Vicens “Menyí”, un boletaire excepcional que ha guiat l’autor en no poques sortides micològiques; d’altra banda, hi va ser Carles Constantino, metge, micòleg, autor dels dos volums de “Bolets de les Balears” (una referència obligada per a tots els interessats per aquesta temàtica), membre fundador del Museu de Ciències Naturals de Sóller i, en fi, una autoritat en la matèria que, en la seva intervenció, no va deixar de sorprendre’ns amb els seus vasts coneixements sobre el món dels bolets.



Al mateix temps que donam l’enhorabona a Felip Esteva, per aquest admirable treball, una vegada més us recomanam El plaer del boletaire, el qual, ho podem assegurar, és un plaer per al lector. Desitjam que el gaudiu.