Joan Cabalgante,
Premi de Poesia Mediterrània
Pare Colom 2009


   Joan Cabalgante és de Palma, però manté lligams familiars amb Capdepera, i és en el nostre poble on exerceix la seva carrera docent, a l'IES Capdepera, com a professor de Llengua Castellana. A banda de la seva activitat pedagògica, Cabalgante es va obrint camí en  el món de la literatura, especialment en el camp de la poesia, en el qual ja va ser guardonat amb el premi "Guillem Colom i  Ferrà" de Sóller (2007) pel poemari "Les veus manllevades"; també ha recollit algun dels nostres "Ploma de Ferro". Ara, amb "Perpètues paraules" ha aconseguit el premi de Poesia Mediterrània "Pare Colom" 2009, convocat per l'Ajuntament d'Inca, un escaló més en una trajectòria ascendent que, donada la joventut de l'autor, ens fa pensar que ens trobam davant un escriptor cridat a construir un corpus literari important.

   Joan Cabalgante ha col·laborat, en distintes ocasions, amb "Cap Vermell", i des d'aquesta redacció el felicitam, i ens felicitam, pel nou guardó aconseguit. Enhorabona, Joan!

   I per a cloure aquest ressenya, res millor que fer-ho uns versos del poema Camins de pols, en què la geografia gabellina assumeix el paper de contextualitzar sentiments profunds d'enyor.  D'enyor de si mateix, dels dies de pols per camins de pols, d'una "vida ensofrada per la duresa del temps".

Encara veig camins de pols, Son Bessó
ara que ja no il·lumina el vell far
i que els llums del castell, de cop, s'apaguen.
----------------------------------
Joan Cabalgante Guasp
Perpètues paraules
Lleonard Muntaner, Editor, 2009
Col·lecció La Butzeta