La Companyia de Dansa

Mariantònia Oliver

ens ha deixat la seva

"Petita Lula"

a Cala Rajada

i Capdepera

(dimarts 21 i dimecres 22)

en el marc del Festival

de les Arts al Carrer








"Petita Lula" és un muntatge fresc i divertit. La proposta l'escenifiquen tres amigues que es muden i el transportista que els tragina els mobles (Bàrbara Riera, Aina Pascual, Catalina Carrasco i Rafel Mir). Cadascuna d'elles cerca el propi espai i com l'ha de compartir amb les altres. Les afinitats i les diferències entre les tres ballarines són les que en cada moment creen el ritme de la peça. En definitiva, podem dir que "Petita Lula", en forma de dansa, ens parla dels problemes que planteja la convivència.

Les tres protagonistes apareixen, de sobte, de dins unes caixes de mudances i no saben molt bé si formen part del mobiliari. El transportista, estranyat, veu com de les seves caixes apreixen uns mobles diferents. La interacció entre un sofà, una estora, una peixera i tres personatges constitueix un joc divertit i`pren la forma d'uns balls molt curiosos.
Aquest espectacle va representqar les Illes Balears en la Fira Europea de Teatre per a Nins i Nines (FETEN) celebrat a Gijón.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image


Mariantònia Oliver és llicenciada en Dansa Contemporànea per l’Institut del Teatre de Barcelona.
L’any 1989 creà la seva companyia Mariantònia Oliver i amb l’espectacle OCHO va guanyar els premis Jove Creativitat de Catalunya i la Bienal de Joves creadors europeus del Mediterrani.
És becada per l’American Dance Festival com a coreògrafa. Participa en l’espectacle LA PLAQUE TOURNANTE, de Mark Tompkins i BY NATURAL PIETY de Tomás Aragay.
L’any 2000 s’instal·là a Mallorca i creà el seu primer espectacle dedicat als infants i a un públic poc familiaritzat amb la dansa: BOBOT. L’espectacle va sortir de gira per Holanda i per diferents comunitats autònomes d’Espanya, participant en diferents festivals internacionals.
Un any més tard creà LA CONTÍNUA, coproducció amb Fundació Teatre Principal Palma, Govern Balear i Mercat de les Flors de Barcelona.
També ha creat l’espectacle POETES, basat en treballs de poetes mallorquins contemporanis, l’espectacle per a infants, RASSS, de dansa i còmic i NA LLAUNETA RECICLA, també per a infants sobre educació ambiental.