En la seva 22èna convocatòria Joventuts musicals de Capdepera ens ofereix cinc concerts:

3 de Juliol
Alicia Nafé, mezzosoprano
Alejandro Zabala, piano

9 de Juliol
Xavier Paxariño &
Style Bandits - Folk fusion

17 de Juliol
Quartet de saxos Fukyo

24 de Juliol
Jae-Kyung Yoo, piano

31 de Juliol
Cinco Siglos - Passió per la música antiga



3 de Juliol 2009


Alicia Nafé, mezzosopran
Alejandro Zabala, piano


 Alicia Nafé
Nascuda a Argentina i resident a Madrid, comença els seus estudis musicals a Buenos Aires. Guanya tots els concursos del seu país (Promociones Musicales, Harmonicus i Sociedad Hebraica). A través d’una beca viatja a Madrid i obté el primer premi “Maria Ros de Lauri Volpi” (Madrid) i el premi “Francisco Viñas” (Barcelona).

Debuta amb l’ONE amb el “Rèquiem de Verdi” a la Catedral de Toledo i a partir d’aquest fet és regularment convidada als Festivals de Música d’Espanya i de l’estranger. Alhora, continua la preparació musical en el camp del lied.

La seva primera interpretació de “Carmen” a Darmstadt fou molt ben rebuda i féu que els grans teatres alemanys la convidassin de gira a: Colònia, Hannover, Düsseldorf, Frankfurt, Münich i Berlín. Participà en dues temporades consecutives en els “Festivals Wagner de Bayreuth” (interpretant “Parsifal” i “Walkyria”). Però també ha actuat a quasi bé arreu del món: a Ginebra, Zurich, al Covent Garden, Edinburgh, a la Scala de Milà, Nàpols, Catània, Venècia, Barcelona, París, Òpera de Viena, Helsinki, San Francisco, Xicago, Metropolitan de Nova York, Praga, etc.

A l’Òpera d’Hamburg, Alicia Nafé interpretà els grans rols de mozartians i belcantistes: Rosina, Cherubino, Dorabella, Isabella (de la “Iitaliana in Algeri”), Ottavia, Sara (“Roberto Devereux”), Adalgisa (“Norma”), Leonora (“La Favorita”), Charlotte (“Werther”) i Carmen.

Actualment imparteix classes magistrals per Europa i Buenos Aires i és professora del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears..
Habitualment forma part del jurat a concursos internacionals de cant.


Alejandro Zabala
D’entre la seva intensa activitat concertística destaca la dedicació a la música de cambra i la col·laboració amb prestigiosos cantants com Ileana Cotrubas, Margaret Price, Elena Obraztsova i Gabriel Bacquier.
Ha estat, durant quinze anys, pianista oficial del concurs internacional de Toulouse. Imparteix cursos d’interpretació i estilística vocal-pianística a nombrosos conservatoris i seminaris internacionals.
El seu interès pels cicles compositius l’ha portat a interpretar les integrals de Ravel, Bernstein, Mompou, Montsalvatge i Rodrigo. Ha protagonitzat múltiples enregistraments discogràfics, alguns d’ells destinats de forma monogràfica a l’obra de compositors espanyols com Pedrell, Gombau o Guinjoan.
En el 2000, rep el Premi al Millor Artista de Música Clàssica a la V Edició dels Premis de la Música de la SGAE.
Ha desenvolupat tasques de gestió acadèmica com a Director del Centre Superior de Música del País Basc (2001-2008).
És Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.




9 de Juliol 2009 -
Xavier Paxariño &
Style Bandits - Folk fusion


Quartet compost per dos músics del nord d’Alemanya crescuts amb el jazz, el blues, la música celta, el folk nord-americà i la música ètnica turca; un bateria andalús amb residència a Mallorca i un gran músic de Granada, expert en flautes i vents, que ha investigat bé el món musical del mediterrani. El quartet ens convida a realitzar un viatge des del nord d’Europa, amb la base de la música celta, fins a la península Ibèrica, passant també pels Balcans, Turquia i alguns altres indrets imaginats.

Els quatre músics tenen en comú la improvisació, gràcies a les experiències jazzístiques, i l’amor a les tradicions de les músiques ètniques.

Javier Paxariño flautes, saxòfons
Roland T. Prakken guitarra, mandolina, veu
Jan Kobrzinowski baix, percussió, veu
Miguel Navarrete, bateria




Fukyo


Neix al 2008 a les aules del Conservatori Superior de les Illes Balears. És una agrupació en la qual l’ambició musical és el nexe d’unió entre els seus membres. Fukyo pretén mostrar les possibilitats del saxòfon abastant cada àmbit i estil. Els seus components destaquen tant individualment com en música de cambra. Prova d’això és el seu intens bagatge en escenaris nacionals i internacionals així com el reconeixement de la seva labor per grups de cambra consagrats. En el seu haver consta el 1r premi en el II Concurs de Música de Cambra Vila de Cox i el 3r premi en el I Concurs Internacional Yamaha de Quartets de Saxòfons. Entre les seves pròximes propostes destaca la recent estrena de “Doppelkompf”, de la compositora alemanya Birke Bertelsmeier en el XV World Saxophone Congress que s’ha celebrat a Bangkok (Tailàndia).

Fukyo està en constant evolució. Empra el saxòfon com a matèria primera, instrument a través del qual procura una senda on es complementa la música antiga amb l’actual, submergint-nos en el so de les diferents filosofies, moviments socials i culturals de tota la història en general i de la música en particular.






Jae-kyung Yoo, piano






Natural de Corea del Sud nascuda el 4 de juliol de 1983, Jae-Kyung Yoo és una pianista experimentada que actua en i fora d’Europa. Guardonada amb el 1º premi absolut en el VII Concurs Internacional de Piano Vila de Capdepera, ha guanyat nombrosos premis en concursos internacionals. Els seus premis recents inclouen els 1º premis en el Concorso Pianistico Internazionale “Premio Antonio Napolitano” (Itàlia) , el Concurs Internacional de Piano Vila de Capdepera (Mallorca), en el Concurs Internacional “Premio Città di Padova “ (Itàlia), el Prix d’Amadeo Jeunes de Piano (França), Concurs Europeu “ Halina Czerny-Stefanska en Memoriam “ a Polònia i el Concurso Johannes Brahms a Àustria. També durant els seus estudis a Seül, Corea, ha guanyat la major part de les principals i més prestigioses competicions coreanes, incloent els premis de la premsa Sae-gye-Press i Music-Journal Press.

Jae-Kyung Yoo s’ha format amb Yoon-Dj. Ah i el Hae-sol Paik en la Universitat Nacional de Seül i amb Karl-Heinz Kämmerling en Hochschule für Musik del Teatre de Hannover, on actualment estudia. Treballa amb el professor Matti Raekallio.




31 de Juliol 2009

Cinco Siglos - Passió per la música antiga

Miguel Hidalgo,
guitarra i arxillaüd barrocs; direcció

Antonio Torralba,
flautes

Gabriel Arellano,
violí barroc, realitzacions musicals

José Ignacio Fernández,
bandúrria barroca

Antonio Sáez,
percussió




Des de 1990, data de la seva fundació, el grup Cinco Siglos es dedica a l’estudi i difusió dels repertoris instrumentals més desconeguts de l’anomenada música antiga. Durant molts anys, el treball se centr? en l’edat mitjana. Fruit d’aquests treballs han estat nombroses produccions de concert, diversos enregistraments i diverses publicacions científiques.

Els recitals de Cinco Siglos (tals como Tríptico Medieval, Danzas de la Edad Media Europea, Sones de Sefarad, Aires del Barroco Hispánico o Jotas, Seguidillas y Fandangos) s’han portat amb èxit als més prestigiosos festivals europeus: Royaumont, Chateau de la Roche-Guyon, Bolonia, Segovia, Torrechiara, Aranjuez, etc.


Els enregistraments discogràfics, molt ben rebuts per part del públic i la crítica, són: Unos tan Dulces Sones (1995), Dansse Real (1996), Músicas de la Espa?a Mudéjar (1997), Bel Fiore Dansa (1999), Sones de Sefarad (2001), Iban Ta?endo (2003), Una Danza a Sonare (2003), Glosas Nuevas sobre Viejas Danzas (2006) i Sones de Palacio, Bailes de Comedias (2008). Cinco Siglos ha realitzat gravacions per a ràdio i televisió, i ha col·laborat a la darrera pel·lícula de Carlos Saura, Iberia (2005). Les investigacions (sobre repertoris, organologia, iconografia musical, etc.) Han aparegut a diverses publicacions de gran prestigi





 

Preus

Concerts         Butaca     Escala

3 juliol 2009        20,-      10,-

9 juliol 2009        20,-      10,-

17 juliol 2009      15,-        8,-

24 juliol 2009      15,-        8,-

31 juliol 2009      20,-      10,-

Abonaments        75,-      40,-



 

Venda anticipada d’entrades

• A la taquilla, 1 hora abans del concert

• Oficina d’Informació i Turisme de Cala Rajada

(Via Mallorca, 36 - Cala Rajada, Tel. 971 56 30 33)

- Socis a partir del 15 de juny

- No socis a partir del 22 de juny

- Les entrades reservades per telèfon s’han de

retirar abans de les 21.30 hores a taquilla



 

Tota l'informació a

http://www.serenatesdestiu.com/paginas-cat/2009.html