Divendres dia 13 de febrer en el Club de lectura es comentaren 
 “Voz dormida”, de Dulce Chacón i
“Adreça desconeguda” de Kressmann Taylor

Image
   Aquesta vegada, amb alguns participants menys que habitualment, es va fer una altre trobada del club de Lectura de la biblioteca de Can Piricus.

   Els llibres que s’havien de comentar eren “Adreça desconeguda” y  “Voz dormida”. El comentari es va fer llargament sobre aquest darrer llibre, ja que el primer no tots els lectors l’havien acabat. 
 

   “Adreça desconeguda” es tracta de la correspondecia entre dos amics, alemanys i socis d’un negoci, un jueu que s’instala als EEUU i l’altre, no jueu, que resideix a Alemanya. Amb la correspondencia es pot apreciar com evoluciona l’amistat per l’influencia del ambient politic dels moments a Alemanya (durant l’arribada al poder de Hitler) 
 

   El llibre comentat llargament va ser “Voz dormida”, l’historia de dones d’idees a favor de la republica, tant comunistes, socialistes.... que conviuen a la pressó, les mancances,  les tortures, la falta de comunicació i noticies dels familiars amagats..... Novel·la basada en l’inspiració de fets reals.
 Tots els participants reflexionarem amb la importancia de la llibertat per poder expresar el que pensam, i essencialment en la por en que es va viure durant molt de temps, por de contar el que se sabia, por en expresar el que es sent, por en pensar lliurament.

  El llibre tocà la “fibra” dels lectors, i algún no va poder acabar la novel·la perque ho sentia masa proper....... empremtes del passat que encara perduren. L’opinió unànim, és una bona novel·la, que aconseguix el que va pretendre sempre na Dulce Chacon, destacar la figura de la dona.

Image

 
Com és habitual, en acabar el comentari tots junts soparen amb plats no inspirats en l'obra aportats pels lectors i lectores, ja que d’haver estat així tot hagues estat de raccionament.
  
  Una vegada més volem agrair la implicació de la bibliotecària, Magdalena Melis, i els seus col·laboradors.