Ajuntament i Associació Hotelera organitzen l'exposició "Del amarillo al rojo" al llarg de vuit espais: Petit Hotel Ses Rotges, Hotel Baviera, Hotel Amorós, Hotel Bellamar, Flacalco Hotel, Hotel Capricho, Guya Wave Hotel i Centre Cap Vermell. Fins el 16 d'octubre.
.



Més de seixanta persones participaren dimecres horabaixa en la inauguració de l'exposició "Del amarillo al rojo". Un itinerari artístic per set hotels de cala Rajada i que acaba al Centre Cap Vermell. A cada hotel es poden veure diverses obres que Gustavo ha fet els darrers cinc anys. Obres que es combinen amb escultures i esbossos emmarcats, que ell anomena "dibujos redibujados", que permeten intuir el procés creatiu de Gustavo.



L'itinerari començà, puntualment a les 19h, al petit Hotel Ses Rotges on hi hagué breus parlaments de Maria Antònia Moll, com a presidenta de l'Associació Hotelera; Pere Cortada, comissari de l'exposició; Mireia Ferrer, la batlessa; de l'artista, GUSTAVO i del regidor de cultura, Yannick Wilken  que s'adreçaren en alemany per fer la convidada i a seguir la ruta marcada la mapa del fulletó:



Destacar textualment el senzill i compromès missatge de Maria Antònia Moll: "L'associació hotelera aposta per l'art i per la cultura com a element transformador de la societat i dels seus espais. I transformar els espais també suposa transformar les persones que s'allotgen en ells. I si es tracta de fer-ho de la mà de l'artista GUSTAVO, del context i amb una projecció nacional i internacional, aquesta feina es converteix en un honor i un plaer, per tant, enhorabona i gràcies a GUSTAVO".



Podeu escoltar totes les intervencions en un vídeo al final de l'article.



El segon hotel era el Baviera, just davant. Amb un notable conjunt d'obra, ja que li dedicà la sala adjunta a recepció, també disposa d'un audiovisual de la seva obra.

Tots els hotels foren uns amfitrions d'excepció i mostraren la seva satisfacció per acollir una part d'aquesta exposició i formar part de la ruta Gustaviana dissenyada. Cada hotel ofereix una característica diferencial: escultura, esbossos, etc. que s'adapten a cada espai segons el format i color.



De fet, Gustavo visità, un a un, els espais per veure i encaixar l'obra adequada a cada lloc. I això sols ho pot fer un artista d'una gran sensibilitat i amb molta d'obra.



La ruta fou entretinguda i plaent. Tot i les parades i atencions a cada espai, el ritme marcat per l'organització permeté que tothom se sentís protagonista, les converses i comentaris del qui feien la ruta, declaracions, qualque copa i finalitzar al Cap Vermell al voltant de l'hora i mitja suggerida.



Algú apuntà que s'hauria d'incloure en l'itinerari els murals, l'escultura del passeig marítim, els murals del CEIP S'AUBA i els vitralls de l'església. Bona observació per a futures visites guiades.



Al Flacalco poguérem veure obra molt diversa i una de grans dimensions. Moltes anècdotes, com la dels turistes que esperaven l'entrada de Gustavo per fotografiar-se i departir amb ell, o dues turistes americanes que coneixien l'obra de Gustavo de quan ell exposava a una galeria de Milwaukee (al nord de Chicago).



La ruta seguí per l'Amorós i Bellamar que també mostraren la seva satisfacció per acollir l'obra de Gustavo i, a partir d'aquí, uns s'incorporaren a la ruta i d'altres ens deixaren.



Diversos recepcionistes ens comentaren que els turistes ja es fotografiaven asseguts al sofà d'on s'havia situat el quadre de Gustavo.



D'aquí cap als tres espais més enllà del carrer de l'Agulla: Capricho, Gulla wave i Cap Vermell. Benvingudes, converses, fotos i conèixer espais molt diversos amb obra molt diversa.



Finalment, arribàrem al Cap Vermell, on hi hagué altres breus intervencions d'agraïment a tota la gent que havia fet l'itinerari i una valoració de l'exposició.



Al Centre Cap Vermell hi ha cinc obres de gran format. Foto de família amb els representants de tots els hotels participants:



Una mica de refresc amb el gató del Forn de sa plaça amb qui Gustavo hi col·labora. I enhorabones per l'original manera d'acostar l'art al públic i celebrar en 85è aniversari de Gustavo amb una exposició de més de quaranta obres. De fet, alguns ja demanaven quin artista seria l'escollit per l'any vinent.



Aquesta exposició representa una oportunitat única per submergir-se en el vibrant univers creatiu de Gustavo, un artista que destaca a l'escena de l'art contemporani en general i de Cala Rajada en particular.

En definitiva, una bona i novedosa experiència artística que vos recomanam gaudir-la abans de dia 16 d'octubre.



A continuació, fotografies de diversos moments de l'acte i vídeo d'algunes declaracions.

















Per facilitar la participació en aquest recorregut artístic, podeu consultar la localització dels hotels mitjançant mitjançant codi QR que crea una ruta a Google maps:

Tothom coneix Gustavo. Tant per la seva rellevància artística com per la seva participació en la vida del municipi. No de bades, hem de recordar que fou premi Cap Vermell l'any 2012. I si quedau amb ganes de veure més obra sempre podeu visitar l'espai Gustavo, al Carrer Major, 10 de Capdepera, que també disposa d'una programació cultural molt interesant. També visitar la seva web: wwwartgustavo.com



Antoni Gomila, actor, ha dit d'ell:

"Galant inversemblant, ànima silvestre, Robinson de terra endins, big bang de colors que el temps sobrepassa com un núvol de plom anunciant la tempesta i ell, sempre supervivent, s'aferra a un arc de Sant Martí de ceràmica i caramel. Sembla un conte de fades i és real. Aquell nen de nom Gustavo vesteix les seves vuitanta primaveres amb un vestit sense butxaques i alçat sobre una roca mediterrània cada clarejar riu, alt i a l'infinit, perquè les Parques l'escoltin i recordin que qui tanta vida ha creat serà immortal."