El Centre Cap Vermell, gairebé ple, acollí aquest acte literariogastronòmic


 
Cap Vermell ha publicat un nou llibre, en aquest cas un llibre de cuina, dins la seva col·lecció que arriba a la trentena de títols. Es tracta d’«El receptari de Cas Bombu», una obra col·lectiva amb la que es tanca un projecte iniciat l'any 2016 quan li donaven el premi "Cap Vermell" i sorgí l'idea de fer un llibre. El resultat ha estat un receptari que combina la petita història local amb l’alta cuina actual i plats tradicionals de la cuina autòctona.  Tot plegat amb aquest treball se recupera un antic receptari que va ser un regal que uns capellans feren a Margalida Tous, l’any 1909, quan regentava la fonda familiar a Cala Rajada. Els capellans l’obsequiaran amb les receptes per escrit dels plats que ella mateixa els hi havia preparat.

El llibre que es va presentar dia 27 de setembre a Cala Rajada compta de quatre parts. Per una banda, una introducció del marc històric i cultural de l’època escrit per Jaume Fuster, Joan Cabalgante i Josep Terrassa. Després, el receptari amb més de 60 receptes i el qual inclou el plat més conegut de Cas Bombu, la llagosta a la Bomba. La tercera part del llibre és un recull de receptes del mateix llibre reinterpretades pel cuiner Andreu Genestra i el seu equip del Predi Son Jaumell. I per acabar, una entrevista amb Antoni Garau «Bombu», cappare de la quarta generació de l’hostal.

A l’acte, que comptà amb una notable assistència de públic. hi assistiren el regidor de Cultura, Agustí Nebot, els escriptors gabellins Joan Cabalgante i Andreu Nadal, i el cuiner Andreu Genestra; el conseller de promoció econòmica Jaume Alzamora; a més de la família «Bombu», amics i veïnats. El regidor donà la benvinguda al públic present i cedí la paraula a Joan Cabalgante, coordinador del llibre, qui comentà com se va anar conformant el llibre. Andreu Genestra va fer unes pinzellades de la importància de la gastronomia i la reinterpretació de les receptes adaptant-les als gusts actuals. Andreu Nadal va llegir l'aportació  de Josep Terrassa que no pogué assistit a l'acte per un imprevist de darrera hora.



Durant les intervencions, el restaurant «Andreu Genestra» va oferir un tast de creacions salades i dolces, realment delicioses. Tampoc no faltà un còctel preparat "in situ" pel barman, bonissim. 













Acabat l'acte se signaren hi hagué la tradicional signatura de llibres.



Com hem comentat el llibre ha estat possible gràcies a l'impliació de Jaume Fuster, Joan Cabalgante i Josep Terrassa de l’Associació Cultural Cap Vermell, el cuiner Andreu Genestra i la família «Bombu». L'edició ha estat a càrrec de Cap Vermell  i Documenta Balear, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Capdepera.



El llibre es pot trobar a les llibreries al preu de 18 euros. Des de Cap Vermell volem agrair el recolzament que hem tingut dels qui assistiren a la presentació, fent d'aquest llibre tot un èxit de vendes.