Divendres, 28 de juliol, se va presentar el llibre “Figueres i Figues. Història i simbolisme. Receptari” a la Capella de Son Carrió, a càrrec de l’autora Esperança Llabrés.

L’acte va ser presentat per la regidora Catalina Rafela Galmés, donant la benvinguda als assistents i fent una fent una breu semblança de l’autora.

N’Esperança va comentar les motivacions per a fer el llibre i després va fer un breu repàs a cada un dels apartats del llibre, d’una forma molt estructurada i pedagògica, recolzant-se amb imatges, anècdotes i curiositats. Recordà el caràcter divulgatiu del llibre i que fuig del simple receptari per a tractar la importància de les figues i les figueres al llarg de la història a distintes civilitzacions i el valor simbòlic que tenia i encara té.

En acabar l’exposició vam poder fer un tast d’un plat dolç i un salat, allargant la vetllada als jardins de la Reidència amb l’església de Son Carrió de teló de fons. Una estada deliciosa, tant pel tast com per la conversa, que girà cap a aspectes gastronòmics i d’aspectes concrets de l’elaboració de plats amb figues.

No faltà la signatura i dedicatòries de libres. Agraïm a l’ajuntament de Sant Llorenç l’organització de l’acte en el marc de les activitats d’Estiu de Son Carrió.

Us recordem que el llibre “Figueres i figues.. “ és el darrer títol de la col·lecció “Cap Vermell”, concretament el 13è, que en breu tindrà continuïtat.