"Elogio del girasol", editat per Lleonard Muntaner. Video de tota la presentació.
El dimarts 22 de maig, Mn. Llorenç Tous va presentar el seu nou llibre Elogio del girasol. Comentario al Evangelio de Juan, publicat per l'Editorial Lleonard Muntaner. En aquesta nova obra, l'autor realitza comentaris a l'Evangeli de Sant Joan, insistint sobretot en el tema de la resurrecció.

L'acte es va realitzar a les 20'00h a la Capella Reial de la Catedral. En la presentació varen intervenir Mn. Teodor Suau, degà-president de la Seu i professor de Sagrada Escriptura, i l'autor del llibre. L'editor Lleonard Muntaner va moderar l'acte i Mons. Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca, el va concloure en un ambient molt distès.

A l'esdeveniment assistiren més de 120 persones. Els assistents pogueren comprar el llibre; l'escriptor va firmar i dedicar els exemplars al final de la presentació. Llorenç Tous es mostrà molt content de tornar a Mallorca i comentà que prepara per la tardor un llibre de les seves memòries.

El girasol viu de la llum del sol amb una dependència singular, superior a la de tot l'altre ser viu, de manera que passa els dies amb la mirada posada en ell; de nit s'esmorteeix, sospirant l'alba.Per ell neix i creix fins arribar a la seva maduresa; quan ja no pot seguir contemplant pel pes de la seva plenitud, s'asseca i fineix.
Com el gira-sol davant l'astre rei som els cristians davant Jesús Ressuscitat. (Llorenç Tous Massanet)


Com el lector podrà comprovar en aquest llibre, quan Llorenç Tou escriu treu del seu bagul espiritual els seus ressons personals a la Paraula de Déu i les marques que li han deixat en l'ànima els seus anys al costat dels exclosos del món.