La mirada del pintor Miquel Flaquer es va veure reflectida en els quadres que exposà a la galeria del Centre Melis Cursach. La inauguració es va dur a terme divendres 16 de febrer d'aquest any 2018. El pintor va tenir el privilegi d'exposar per segona vegada al Centre, perquè, tal i com es va comentar a la presentació, "Miquel s'ha entregat en les tasques del centre" fins el punt que hi anava els matins per a desenvolupar activitats.


La selecció de quadres de Miquel anava des de els paisatges, centrats especialment en Capdepera, el castell, el moll, els llaüts, el far...però també d'Artà i Manacor, amb algun carrer, així com certs motius mariners, especialment la corda dels llaüts o una secció dedicada a l'art abstracte, que el pintor gabellí demostrà dominar. D'altra banda, hi havia, a part dels olis que presentaven un estil acurat propi de l'autor, una sèrie d'aquarel·les que també es caracteritzaven pel traç senzill i els colors suaus de l'artista.

 Amics i convidats a la presentació pogueren gaudir d'una extensa obra, que segurament creixerà amb el pas del temps i que promet la continuïtat de la carrera de Miquel. Entre les seves exposicions destacava una a na Batlesa d'Artà i la seva propera a Manacor. Ell, persona de tracte humil, que intenta obrir-se camí dins el món de la pintura, ha optat per la autenticitat, pel traç veritable, per la vida entesa com obra d'art i se'n surt bastant bé, l'únic que se li pot retreure és que ha de millorar alguns aspectes tècnics, que de ben segur millorarà.

 En definitiva, l'obra és de l'artista contemporani de la nostra terra, que més vivacitat i expressió ha mostrat en els seus quadres, i en el seu esforç d'erigir-se com a artista, així li semblà també al pintor Jaume Fuster, que el qualificà d'expressionista. Esperem, doncs que la seva trajectòria arribi a bon port, com els llaüts simètrics que tan bé sap pintar. Una gran notícia ser profeta a la seva terra, una gran sort que poguem gaudir de la seva pintura.