inici

Cap Vermell

Obituari Barbara Weil

Tot just feia un mes que acabava d'exposar al Centre Cap Vermell 

A les Nits de les Arts 2017 ens va sorprendre pels seus colors i la seva vitalitat. El Centre Cap Vermell acollia una representant de l'expresionisme abstracte nord-americà, amb una explosió de formes i colors. Barbara Weil presentava una retrospectiva dels seus darrers vint anys. Obra ja consolidada. I ho titulava "Mi vida,...de momento". Ella deia que encara treballava molt i tenia molts projectes a fer, mnostra de la seva vitalitat existencial.
Barbara Weil ha mort als 84 anys.Barbara Weil, pintora i escultora, va exposar les seves obres a París, Madrid, Barcelona i Berlín, i va col·laborar amb l'arquitecte Daniel Libeskind per dissenyar el seu celebrat Studio Weil a Mallorca, Espanya. Va morir el 19 de gener de 2018.

Barbara era una dona amable i vivaç, coneguda per la seva energia creativa, gran enginy i calidesa. Les seves obres inclouen “Under the Moon”, una escultura encarregada del Pavelló Americà a l'Expo '92 de Sevilla; “Forest of Love”, una pintura en exposició permanent al Centre de Cures del Càncer de Maggie, a Swansea, Gal·les; i “The Great Hologram”, que s'exhibeix permanentment a la Universitat Hebrea de Jerusalem. La seva col·laboració amb Libeskind al Weil Studio va ser enormement elogiada en el món de l'art, i va treballar amb molts artistes coneguts del seu temps.

La Sra. Weil va néixer el 1933. Era filla de Ralph David Weil i de Rose Goldman, de Chicago, Illinois. El seu pare havia estat un soldat nord-americà a la Primera Guerra Mundial, ferit pel gas mostassa el 1918, que va sobreviure a les seves ferides per tornar a casa, a Chicago. Més tard va fundar la Weil Pump Company, que assolir un gran èxit. La seva mare va treballar a la Hull House a Chicago en nom d'immigrants recents als Estats Units.

La Sra. Weil es va graduar a la Universitat de Roosevelt i, posteriorment, va estudiar a l'Art Institute de Chicago, on es va interessar apassionadament per l'art abstracte i es va centrar en la pintura. En els seus primers anys, també va forjar una amistat amb l'arquitecte Stanley Tigerman, qui més tard la presentaria a Libeskind.
El 1956, es va casar amb Daniel Weinstein i va criar una família de quatre fills. Després, el 1967, ella i la família van dedicar un temps a explorar la mar Mediterrània en veler, i durant la travessia, van recalar al petit poble pesquer del Port d'Andratx, a Mallorca. Allà, la Sra. Weil va trobar el seu lloc entre altres artistes i escriptors.

El 1968 va cofundar la Galeria Pepe, un espai col·lectiu per a joves artistes. La seva amiga i veïna, Romain Gary, va assistir a moltes de les seves inauguracions, i també va recolzar el seu art i la va convidar a París. Juntament amb l'escriptor espanyol Camilo José Cela, publicaria el catàleg Contes de l'Alhambra, un homenatge a l'escriptor nord-americà Washington Irving el 1989 i a la seva estada a Granada. La Sra. Weil el 1976 va ser convidada a ser artista resident a l'Índia juntament amb el dissenyador nord-americà Charles Eames. Durant aquest període va visitar el Gandhi Ashram a Sabarmati, on va descobrir el paper indi fet a mà. Amb una base de tal paper, va dissenyar la combinació d'estora de fibra de vidre amb la resina picades per formar-ne escultures. El 1977, també va compartir aquest treball amb l'artista espanyol Joan Miró, i després va organitzar un intercanvi entre Miró i Geòrgia O'Keeffe.

La Sra. Weil va combinar la pintura, l'escultura i l'arquitectura per convertir-los en formes inesperades. La seva pintura, que sovint va posar èmfasi en colors primaris vius, es va convertir en instal·lacions espacials d'escultures. A més d'altres treballs, va instal·lar “City of the Big Shoulders” al Three Illinois Center de Chicago, el 1993.
El 1998, va començar a planificar la construcció del seu estudi i va començar a treballar amb Libeskind. El crític d'art Jonathan Glancey, de The Guardian, va descriure més tard l'edifici resultant com una «estructura valuosa i notable i un fascinant exemple de sinergia creativa entre dos artistes que, sense saber-ho, havien compartit alguna cosa com un enfocament comú a la forma visual molt abans que Libeskind esdevingués notícia. »

El darrer any de la seva vida va ser bastant actiu. Va viatjar a Jerusalem i també, com hem dit, va fer una retrospectiva de pintures i escultures al Centre Cap Vermell, a Cala Rajada (Capdepera), que sota el títol de l’exposició “Mi vida, de momento” mostra la vitalitat de l’artista.

Deixa quatre fills: Georgina, de 60 anys, de Barcelona, ​​Espanya; James (Jimmy) Weinstein, de 58 anys, i la seva dona Lilly Santon-Weinstein, de Pàdua, Itàlia; Charles, de 55 anys, de París, França; i Jessica, de 53 anys, de Girona, Espanya. I quatre néts: Emilia i Dario, de Girona; Chiara, de París; i Anisha, de Barcelona.

Més endavant es realitzarà un memorial a l'Studio Weil.
Compartim el dolor per la seva pèrdua des del convenciment que sols es mor realment quan restes a l'oblit. Ella sempre serà en el record de l'illa de Mallorca i la seva obra artística serà un llegat que perdurarà sempre.
 

Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Tercer sector:
“L’acció social en marxa”

Horaris C E Escolar