El Premi a l'Acció Magistral està convocat per la FAD, la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO i BBVA, i compta, a les Illes Balears, amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació i Universitat del Govern dels Illes Balears, igual que en edicions anteriors.

· En el Premi que celebra enguany la seva tretzena edició- han pogut participar docents que realitzen projectes educatius de promoció de valors socials.

· S'han presentat un total de 389 projectes educatius - quatre d'ells de les Illes Balears- que s'han desenvolupat durant el curs 2016-2017.

El projecte d'Educació en Valors 'SOM-RIU' presentat pel Centre d'Educació Especial Joan Mesquida de Manacor i que s'ha diut a terme a l'aparcament de Cala Rajada, ha estat seleccionat finalista autonòmic del Premi a l'Acció Magistral 2017.

Durant la primera fase d'avaluació del Premi que selecciona els finalistes autonòmics s'ha comptat amb la participació a les Illes Balears de representants del Govern dels Illes Balears, de docents de la comunitat virtual Acció Magistral amb experiència en Educació en Valors així com de representants de les institucions convocants.

PROJECTE EDUCATIU DE LES ILLES BALEARS QUE PASSA A LA FASE NACIONAL:
El projecte seleccionat com a finalista autonòmic del Premi a l'Acció Magistral 2017, que pertany a la categoria A (Educació Infantil i Educació Primària), ha estat 'SOM-RIU', presentat pel Centre d'Educació Especial Joan Mesquida de Manacor i realitzat a Capdepera.

La iniciativa utilitza l'art urbà com a canal de comunicació, on els alumnes del centre, al costat del artista urbà Sath, han realitzat murals de grans dimensions per a difondre el seu missatge social. L'obra és un museu a l'aire lliure per a tots els públics, la motivació és evolucionar i millorar en l'ús que es fa de l'art com a eina terapèutica i sensibilitzar i involucrar la ciutadania mostrant la gran potencialitat dels joves del centre.

L'objectiu del projecte és posar a l'abast dels alumnes la possibilitat d'expressar-se mitjançant el grafit i de participar de manera activa en la societat donant visibilitat a les seves capacitats. 'SOM-RIU' vol involucrar la ciutadania en aquesta iniciativa que contempla una visió positiva, inclusiva i innovadora de la discapacitat. El projecte ha aconseguit contagiar alumnes, famílies, professionals, voluntaris, altres entitats i moltes persones de la comunitat.
Tot i que encara queden moltes comunitats autònomes per presentar els seus finalistes, estam segurs que el projecte SOM-RIU te moltes possibilitats de guanyar. 

PREMI A L'ACCIÓ MAGISTRAL 2017
En el Premi a l'Acció Magistral 2017 que celebra enguany la seva tretzena edició- han pogut participar docents que realitzin projectes educatius rellevants en l'àmbit de la promoció de valors socials en centres espanyols d'Educació Infantil, Primària, Secundària i Educació Especial. Finalment s'han presentat un total de 389 projectes educatius -quatre d'ells procedents de les Illes Balears- que s'han desenvolupat durant el curs 2016-2017.

El premi, patrocinat per BBVA, compta amb dues categories: Categoria A, d'alumnes i alumnes d'Infantil i Primària; i Categoria B, d'alumnes i alumnes de Secundària. Els premiats de les dues categories A i B rebran 4.000 euros per al / la docent o docents autors del projecte i 4.000 euros per al centre educatiu on es desenvolupi el mateix.

ACCIÓ MAGISTRAL, UNA INICIATIVA DE SUPORT AL PROFESSORAT

El premi forma part d'Acció Magistral, un projecte d'ajuda al professorat que treballa l'Educació en Valors a l'aula on s'ofereix als docents possibilitats de formació (cursos en línia propis i beques), recursos i programes per a la seva utilització a l'aula, blocs informatius sobre actualitat educativa, espais per al debat i la reflexió, trobades virtuals amb experts educatius de diferents àmbits, trobades presencials, etc.

En definitiva, es tracta d'una comunitat en la que el col·lectiu de docents que desenvolupa programes educatius de promoció dels valors socials pot compartir experiències i trobar recursos de tot tipus per facilitar la seva tasca.

Sort!