El vidre fet músicaHo hem dit en altres ocasions i ho repetim ara, Joventuts Musicals, entre molts altres mèrits, té el fer arribar a Cala Rajada propostes musicals a les quals d'altra manera difícilment tendríem accés. I com a mostra, el concert de cloenda de les XXIX Serenates d'Estiu, amb el Glass Duo com a protagonista.

Era aquesta una oferta engrescadora que, això no obstant, no aconseguí d'arrossegar fins a sa Torre Cega més que uns 150 espectadors, cosa mala d'entendre en un poble que ja ha demostrat amb escreix el seu amor per la música. El Glass Duo és una original formació  integrada per Anna i Arkadiusz Szafraniec (Polònia) que ha fet de l'arpa de vidre el seu mode d'expressió. De formació clàssica, aquests dos artistes són avui un dels pocs grups del món que es dediquen professionalment a la música amb aquest “instrument”, format per 57 copes de cristall, el més gran que es coneix  i que arriba a cobrir vuit octaves.

Perfecta afinació i tècnica depurada per a un so originalíssim i un repertori tan eclèctic com agradable d'escoltar, des del Bach a Piazzola, passant per Grieg. I dit això, afegim-hi immediatament que l'”instrument” en qüestió, al nostra parer, presenta certes limitacions, i no melòdiques, precisament. El vidre sona el que sona, amb restriccions pel que fa la intensitat i al volum sonor. Hi ha lloc per als pianíssims, però no per als fortes, i ja no diguem per als fortíssims. Això fa que, molt sovint, el cantàbil es confongui amb l'acompanyament, o fins i tot sigui aquest el que se sobreposi a la línia melòdic. En conjunt, el so esdevé una mica pla.

En qualsevol cas, tant d'aquest concert com del conjunt de les Serenates d'enguany, el balanç no pot ser més que positiu, excepció feta de l'assistència de públic que, de totes totes, hauria de ser molt més nombrós. Tant l'esforç de Joventuts Musicals com el programa que s'ofereix bé s'ho valen.

Esperam ja amb il·lusió les XXX Serenates d'Estiu, una xifra rodona que augura el millor. Tant de bo sigui així.