El darrer llibre del club es va poder comentar al pati de la biblioteca de Capdepera


 

 Divendres 16 de juny va ser el darrer club de lectura de la temporada. La meva germana viu sobre la llar de foc va ser el llibre que tancà la tertúlia durant el vespre. El llibre en general va agradar, perquè el tema és de rabiosa actualitat, tot i que l'obra es publicà per primera vegada el 2007.



 La novel·la explica la lluita de Jamie, un nen que vol recuperar la seva família desestructurada després de la mort tràgica de la seva germana. El relat va ser l'opera prima de l'autora i va ser escrit en fragments durant diferents viatges pel món. La rotllada va expressar tímidament i a poc a poc la seva opinió del llibre.



 D'una banda, una diligent lectora va treure el tema de la culpa, les indecisions d'haver fet una cosa o una altre creen en els protagonistes un sentiment de culpa que els arrosseguen fins a instants desesperants. El seu pare alcòholic viu aferrat a un passat, on la seva filla encara és present i l'haurà de superar gràcies a la intervenció del nen. D'altra banda, sorgí el tema del terrorisme islàmic; el fet que l'única amiga que té Jamie sigui Sunya, una musulmana que no té cap de les característiques dolentes per les que el seu pare els acusa, serveix a l'autora per mostrar la visió d'un prejuici cap als musulmans. Londres és l'escenari de la història, lloc que també forma part de la recent actualitat tràgica dels atemptats. L'escena es concentra també a Oxford i a Ambleside, al nord d'Anglaterra. Les rialles donaven pas a la bona conxorxa, sota la buganvíl·lia morada de les lletres, les estrelles com a sostre privilegiat dels tertulians. Es comentà també que el final del llibre deixa veure un punt  d'esperança: hi pot haver resolució dels conflictes.

  Finalment, la cuina dels tertulians serví per acompanyar el tancament de curs a la fresca: roast beef, ous farcits, aladrocs i fins i tot gelat foren alguns dels àpets que se serviren, en una entranyable conversa entre els tertulians. Amablement, la nit es tenyí del vi de la nostàlgia pels llibres passats, per les històries viscudes... S'espera que el proper 29 de Setembre s'enceti un nou club amb la lectura del darrer llibre de la dona de Paul Auster, una bona proposta dins el món de les lletres d'estiu.



Fins la propera!