inici

Cap Vermell

Doble participació gabellina a l'Slam Poetry del Teatre d'Artà

Yasmín Ferrer Huckson i Joan Cabagante Guasp participen en un esdeveniment que s'espera que arribi a Capdepera


  

El bar Infern de Cala Rajadaja ha apropat els calarrajaders al concurs de poesia de l'slam, on el públic tria a votació el participant o poeta que més li ha agradat, d'un total de nou participants. En aquesta ocasió, la nit del dissabte 27 de maig de 2017  la cafeteria del teatre d'Artà va acollir el primer slam de poesia que es celebrà en el municipi veí. Després de l'obra de teatre de Mare Coratge, els set  poetes participants es prepararen per l'aconteixement del vespre.

Primerament, s'ha de dir que hi va haver una bona assistència de públic, tot i que l'oferta d'espectacles en la mateixa nit era abundant. Es pretèn que l'event es consolidi en el municipi d'Artà, perquè hi participin poetes o persones que escriuen o reciten a la comarca o pels voltants. En aquest sentit, els poetes Jasmín Ferrer, que recità amb força molt acurada i més impactant un poema d'amor, i Joan Cabalgante, que recità Ícar  (poema de Les veus manllevades, Ed. El tall, 2007) i un poema inèdit, Picarandau,  participaren en representació gabellina en un concurs que va tenir com a guanyador al rapsoda Elefante Gris, que va fer una gran improvització a partir de tres paraules, que va demanar al públic (platja, poeta...) per a poder construir un poema.Seguidament, els concursants varen tenir una ronda de participació. La poeta Raquel Gelabert recità en anglès un poema corprenedor sobre el traspàs de la seva àvia. Mentre que el poeta Pedro Pons  va recitar el seu poema crític sobre els nins finats a les platges de les illes gregues. L'artista convidat va ser Chiwaka, que va fer una de les seves millors declamacions del poema La caída, a petició popular. A més va recitar un poema sobre l'ofici de ser poeta i un altre relacionat amb el món del cinema. Xisco Ródenas conduí l'acte i també va recitar un poema notable. La participació de nous rapsodes com Mc Arenas o un altre jove, però activa participant, Coral Bajo, va animar l'slam d'allò més. Els deidors demostraren un companyerisme poc habitual en una competició, amb la valoració de l'amistat per damunt del concurs.

Posteriorment, els assistents pogueren gaudir d'unes tapes preparades per Aina, gerent de la cafeteria; Jordi, va ser l'encarregat d'amenitzar la vetllada amb una base musical de hip-hop. Els assistents soparen, per un mòdic preu, mentre gaudien d'un torneig que pretèn ser la baula d'una cadena que ha d'arribar fins al campionat SLAM POETRY de Les Illes Balears.


Finalment, s'ha de dir que l'acte també es vol dur als centres de Llevant, a més de tenir una acollida entre els alumnes artanencs. Es vol dur a terme un slam mensual, que depèn de la programació del teatre d'Artà. Sols es pot dir que aviat torni l'slam a terres gabellines i que es realitzi en breu el 1r Slam a Capdepera. Un, dos, tres: slam!

Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Horaris C E Escolar