inici

Cap Vermell

Sarasate presenta un bell i extens conjunt escultòric

33 obres ballaran amb les ones fins al novembre al llarg del passeig Marítim Miguel Sarasate inaugurà dissabte l’exposició d’escultures Ballant amb les ones situada al passeig Marítim de Cala Rajada.

Sarasate, un dels escultors mallorquins de més prestigi a nivell internacional arribades d'Artà a Cala Rajada després d'una llarga i intensa trajectòria artística.

La mostra consta de 33 escultures de diferents mides amb les quals fa una al·legoria a la unió de la gent de dues illes, Cuba i Mallorca, a través de la dansa. Destaquen la parella d’escultures de cinc metres d’alçada i una tona de pes situada a Son Moll i els grups escultòrics de sis personatges en una sola imatge a Son Moll i danvant La Bodeguilla.

A l’acte inaugural hi ha assistit el batle de Capdepera, Rafel Fernández; el regidor de Cultura, Víctor Martínez; la consellera executiva de Modernització i Funció Pública del Consell de Mallorca, Carmen Palomino; el president de l’Associació hotelera de Capdepera, Joan Ferrer; regidors de l’equip de govern i de l’oposició del consistori gabellí. L'autor pogué departir amb tots ells i amb els nombrosos amics i seguidos que es convocaren per gaudir  en directe de la mostra escultòrica en espai públic i obert que a l'actualitat  hi ha a Mallorca. Poques hores abans encara es llevaven les barreres de l'antiga font de son Moll. Un darrer encert de l'extensa mostra escultòrica que l'autor vol que sia accesible, que el públic pugui tocar les escultures.


La concentració a son Moll començà amb el ball de bot del Castell de Capdepera. La fusió visual entre danses fou plàsticament bella i encertada com podeu comprovar a les imatges.

Fotografies protocolàries de rigor i inici de la passejada. A la foto següent, l'artista amb Carmen Palomino, consellera executiva de Modernització i Funció Pública del Consell de Mallorca.Inici del passeig amb auturades, fotos i explicacions en una ambient molt distendit i un temps primaveral que acompanyà al llarg del recorregut amb moltes terrasses ja plenes de turistes.Les escultures de cinc metres d'alçada congregaren la unanimitat d'opinions sobre la seva bellesa i espectacularitat.

El recorregut ofereix belles estampes amb comitiva o sense.Foto institucional amb tots els regidors presents fins el moment. Les escultures s'integren en el passeig marítim i sembla que han estat dissenyades per estar allà, era un comentari reiteratiu que mostra la qualitat artística de l'artista i el conjunt de la seva obra.També hi hagué temps pels amics.I per aconseguir alguna bella imatge. Per cert, vos avançam que Cap Vermell, juntament amb l'artista, en breu vos proposarà un concurs fotogràfic.La bellesa de formes i lìnies, marcant un volum gairebé inexistent confereixen a les obres una màgia especial.


La mostra del passeig Marítim es podrà visitar fins el dia 1 de novembre i durant aquest estiu es complementarà amb el conjunt d’escultures de músics, animals i cares, a més d’una instal·lació audiovisual, que hi haurà al Centre Cap Vermell, i que es presenta al públic per primera vegada. El dia 6 d’abril tindrà lloc la presentació de la mostra interior i una visita guiada amb l’artista. Aquesta exposició es podrà visitar fins el 21 de juny.


L’Ajuntament de Capdepera continua apostant per la cultura com a atractiu turístic i amb artistes de renom com Miguel Sarasate. L’exposició exterior vol unir un espai social, com és el passeig Marítim, i l’art, en una barreja que amb el pas dels estius s’està fent inseparable a la costa gabellina. I, amb la mostra interior, es completa una visió general de l’obra que presenta l’artista convidat, enguany Sarasate. La inauguració acabà a la plaça Castellet també amb ball de bot i un petit refresc on Sarasate pogué agrair personalment a família, regidors i brigada la col·laboració per tal que aquesta exposició hagui arribat a bon port. Mai millor dit.

Sarasate no es cansà de repetir lo fàcil que li ha sigut tot, ja que l'ajuntament s'ha bolcat, també de de justícia resaltar el comentari sobre la brigada municipal. Deia Sarasate que després de córrer molt de món, mai havia conegut una brigada d'obres tan eficient. Queda dit!
Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Horaris C E Escolar