En un context social de lleugeresa reivindica el predicar Déu a través de la bellesa i dels pobres.


Divendres 19 de novembre a la la Capilla Real de la Seu tengué lloc la presentació del llibre "GRANOS DE SAL. Comentarios bíblicos para domingos y fiestas". La presentació fou a càrrec de Lleonard Muntaner, editor del llibre; Joan Bauzà,  president del Capítol de la Seu; Teodor Suau, canonge i autor del pròleg del llibre; i tancà l'acte el bisbe Sebastià Taltavull.




Lleonard Muntaner agraí la confiança per confiar en la seva editorial, recordà que els darrers cinc anys ha editat quatre llibres den Llorenç (un d'ells "Memòries gabellines"), explicà que el llibre té una extensió de dues centes pàgines i conté també un CD. Està estructurat vint-i- un apartats. Reivindicà la lectura de reflexions profundes i la vulgaritat de l'èxit.


Joan Bauzà reivindicà en Llorenç com a professor de Sagrada Escriptura al seminari que ha marcat les actuals generacions de capellans mallorquins i com el patriarca, el canonge més antic de la Seu. Destacà els sis amors de Llorenç: a la Biblia, a la comunicació, a la pàtria (Mallorca i Capdepera), als pobres, a la Seu i a la litúrgia de la paraula.

A continuació, Teodor Suau, qui al seu pròleg del llibre "Amor a la palabra" fa un assaig sobre l'Esperança; i explicà l'entusiasme que va contagiar a tots els capellans a qui ha fet classe. i Reivindicà a Llorenç com un apassionat per la Paraula, pels pobres i per la Seu.


Llorenç Tous començà la seva intervenció amb un glosat de la seva padrina "Saletes":
"Saps que m'ha dit el sant Ponç,
que el predicar és de bades,
si al Cel no hi van els lladres,
Crist estarà tot sol."
Reivindicà la necessitat de predicar més que mai, però no sols des de la trona. Explica com a través de la bellesa i dels pobres, de la misericòrdia, es podia fer arribar el missatge en un context social de lleugeresa. El cert és que són tan belles les seves paraules que vos oferim en vídeo el que va dir:




Tancà l'acte el bisbe Sebastià Taltavull, qui també fou alumne seu al seminari i explicà l'alè d'aire fresc que suposaven les paraules i ensenyances den Llorenç. 




Enhorabona i gràcies, Llorenç!

L'acte complet de la presentació el podeu veure a aquest video del canal Catedral Mallorca