Capdepera acull l’exposició ‘Ulls del temps-Eyes of time. Fotografies  de Tom i Cordelia Weedom. Mallorca 1956-1970’


 

El Centre Cap Vermell de Cala Rajada acull aquest final d’any l’exposició Ulls del temps-Eyes of time. Fotografies  de Tom i Cordelia Weedom. Mallorca 1956-1970.
 

L’exposició és un conjunt de 140 fotografies antigues de Mallorca, en blanc i negre, extretes d’un arxiu de més de 2000 imatges fetes pel fotògraf anglès Tom Weedom i la seva filla Cordelia, durant els seu estius a Mallorca. Moltes d’elles són inèdites i constitueixen un valuós document històric, artístic i cultural.

 

La família Weedom estiuejaven a Fornalutx però després de la mort de Tom, l’any 1959, mare i filla passaren temporades a Sa Pedruscada, a Capdepera. Aquest lligam amb el municipi és un dels motius pels quals el consistori gabellí apostava per acollir l’exposició. Cordelia va continuar el treball del seu pare fins al punt de convertir-se en una de les artistes gràfiques més destacades i compromeses de la seva generació.
 

Divendres 11 de novembre, el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles; i el batle de Capdepera, Rafel Fernández; varen inaugurar la mostra. A l’acte, hi va assistir la fotògrafa i filla del matrimoni Weedom, Cordelia; el regidor de Cultura, Víctor Martínez; el director de l’Arxiu del So i de la Imatge, Xisco Bonnin,  entre altres autoritats.

A l'exposició de Cala Rajada, a més de les fotografies hi ha exposades uns documents i imatges que incideixen en la relació dels fotògrafs amb el nostre poble, especialment amb Sa Pedruscada.

L’exposició està organitzada per l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca i romandrà oberta fins dia 30 de desembre de 10 a 13,30 i de 17 a 21h. Una visita imprescindible pels aficionats a la fotografia i als que volen conèixer una part de la història recent (pre-turistica) de Mallorca.


Les quatre imatges de Capdepera, que formen part de l'exposició: