El fotògraf mallorquí Agustí Torres va inaugurar el passat divendres l’exposició Vitruvis al Centre Melis Cursach, dins el programa cultural S’estiu de Can Melis.


 
Divendres, 5 d'agost, s'inaugurà l'exposició Vitruvis , amb una gran presència de públic, especialment seguidors de l'obra d'Agustí, que convertiren l'inauguració gairebé en un acte social. Aquesta exposició donarà pas a la Miquel Moyà "Fareta", artista local, amb el que tancarà el cicle d'exposicions "s'Estiu de Can Melis" d'enguany.



Vitruvis és una mostra de 13 fotografies sobre un dels temes recurrents dins la iconografia d’Agustí Torres: el medi ambient i les conseqüències de la globalització. La mostra es fonamenta sobre una base estètica d’alt contingut filosòfic, en la que es creuen dues de les grans corrents de pensament del món occidental. Per una banda la tradició judeocristiana i la seva concepció de l’home com a element dominant de l’espai en el que viu. Per un altre, el concepte humanista neoplatònic de l’home com element capaç de desenvolupar els mitjans mecànics necessaris per exercir el control de la natura.

Cal recordar que recentment s’ha presentat al Centre Melis Cursach el documental El temps s’esmicola del qual Torres n’és coproductor al mateix temps que responsable de la fotografia.

L’acte el va inaugurar el batle de Capdepera, Rafel Fernández, acompanyat de la regidora del Centre Melis, Lorena Molinillo.



 L'autor prengué la paraula per a explicar el perquè de les fotografies que formen l'exposició. La xerrada resultà molt didàctica i donà les claus per entendre el seu discurs que es basa en la relació de l'home amb la natura.



El Centre Melis estava ple de gom a gom d’amics, veïnats i familiars de l’artista.



Una magnífica exposició que romandrà oberta fins el proper 28 d’agost de 19h a 21. Dilluns tancat.
Imprescindible



Si voleu llegir l'entrevista que li realitzà Cap Vermell, cliclau la imatge: