L'artista i grafiter Sath amb APROSCOM treballen en un projecte que "deixa volar els somnis". Marga Platel és la coordinadora del projecte.


                 Mural --->clica damunt l'imatge per ampliar-la

"El muralisme pot transformar una paret però també pot transformar la persona" Sath







Fa temps  que l'artista Sath estava preparant un taller artístic al Centre d'Educació Especial Joan Mesquida d'Aproscom Fundació, a Manacor. S'ha hagut de finançar a través d'esponsoritzacions i crowdfundnig. Ha tengut una gran resposta popular que ha fet possible el projecte que ha consistit en el disseny del logitip SOM-RIU, de les camisetes dels alumnes, de l'aprenetatge de les tècniques de l'esprai, del disseny dels alumnes del mural a l'escola amb el lema "deixa volar els teus somnis" i acabar amb el disseny del mural a Son Servera, un retrat a gran escala d'un dels alumnes del centre a un edifici del poble de Son Servera, on hi treballaran fins dia 29 de juny i s'inaugurarà dia 30 a les 19h.




Alumnes i professors estan entusiasmats. Els objectius estan més que superats. Feia molt temps que no tenia lloc una iniciativa artístico-social d'abast comarcal tan important. L'autoestima i el ser capaços de formar part d'un gran projecte, de ser els protagonistes no te preu. Sath ens deia que la felicitat dels al·lots es veia a la cara, brolla per tots els porus dels seus cosos.




Els mateixos alumnes han preparat i escrit les paraules del seu mural a l'escola. Un col·lectiu de gent discapacitada, que sovint te poca visibilitat, ha aconseguit visibilitat per mèrits propis, per una feina i constància.




 L'art com a una eina terapèutica. I finalment el mural a Son Servera que es farà fins dia 29. L'autor ens comentà també que li agradaria que la gent començàs a aceptar el muralisme. Que no ho vegi com a gamberrisme ni un fet il·legal. L'esprai és una eina més que també crea bellesa.




"El muralisme pot transformar una paret però també pot transformar la persona"



Sath, l'artista, en plena acció de preparació de la paret del mural.




Sath i Marga Platel, artista i coordinadora del projecte, estan molt contents per la repercussió social i mediàtica que ha tengut aquesta feina però sobretot per la repercussió que ha tengut en els alumnes que hi han participat.

El "riu groc" s'ha anat fent gran...no han acabat i ja volen continuar, engegar una altre projecte a un altre municipi. Per cert, Capdepera te moltes possibilitats de ser el lloc on es faci el 2017.

Seguirem informant, però recordau que si hi voleu anar. Dia 30 a les 19h devora el teatre. A Son Servera.

Enhorabona a tots els professors, monitors, pares, alumnes, amics i espònsors que ho han fet possible!