Estarà oberta al Centre Cap Vermell fins el 30 de juny L’escultor valencià Moisès Gil va inaugurar dijous horabaixa la segona part de l’exposició Estructura-Cos-Espai, d’allò públic a allò privat al Centre Cap Vermell de Cala Rajada. La mostra complementa el conjunt escultòric que hi ha al Passeig Marítim de Cala Rajada.L’acte va començar amb una conferència de l’artista referent al seu procés creatiu i al significat de les seves obres. Les escultures estan fetes d’acer, alumini i polièster i representen a l’ésser humà en situacions de la societat actual. Va explicar que ell vol fer pensar a l’espectador i reflexionar sobre el que veu. 


Després del col·loqui, el batle de l’Ajuntament de Capdepera, Rafel Fernández, va inaugurar l’exposició que consta 30 peces de grans dimensions i 22 de més petites, repartides per tot l’edifici municipal ja que no es pot comptar amb la sala gran d'exposicions per motiu d'obres.


Les escultures de Moisès Gil representen l'ésser humà en situacions diverses, sempre a partir de dos elements: la figura humana i l'estructura de ferro. 

La figura humana és plena de vida, de moviment, destacant les accions de força. Habitualment les mans i els peus són més grans del que és habitual. Per contra el cap sempre és més petit.

L'estructura de ferro contextualitza el personatge el fa quotidià, proper i el dota de tot un significat social.Cada escultura forma part d'un discurs de compromís social de l'autor i així ho explicà a la xerrada prèvia. També va comentar la importància dels materials com a transmissors d’informació, per exemple l’òxid el compara al deteriorament de la societat i l’alumini al patró gairebé robòtic del comportament humà.


L'acte compta amb una notable presència de públic, sobretot artistes del municipi que volien aprofitar per conèixer en persona l'artista i el seu quefer creatiu. També hi assistiren diversos galeristes de Palma i València que quedaren admirats de la dinàmica d'un municipi tan petit i llunyà de la capital.
Val a dir que Moisès Gil manifestà l'agraïment i satisfacció per la bona acollida rebuda i que s'implicarà en propostes artístiques per a anys vinents.Una gran exposició, molt recomanable, que complementa la del passeig marítim i que dona continuïtat amb la dinàmica d'artistes consagrats que cada estiu ens ofereix Cala Rajada.Algunes fotos amb artistes per deixar constància: Xisco Bernal, Lola Tudela, Moisès Gil, Violeta Jesse,  Hendrik Jansen, Gustavo i Pere OrpíNorbert Schäfer, Gustavo, Moisès Gil i els galeristes de València i Palma.

Per acabar dir que es va presentar un fulletó catàleg de l'exposició del Passeig Marítim on hi ha reflexions de l'autor sobre cada escultura que ajuden a entendre i compartir el seu concepte artístic. Aquí el teniu en pdf