L’Ajuntament de Capdepera i Moisès Gil inauguren ESTRUCTURA - COS – ESPAI, d'allò públic a allò privat




 

Les escultures de l’artista valencià Moisès Gil es podran veure des d’avui i fins a final d’estiu passejant pel passeig marítim de Cala Rajada, per la plaça dels Pins i per la plaça del Centre Cap Vermell. Dijous, 17 de març. al capvespre se va inaururar l'exposició ESTRUCTURA - COS – ESPAI, d'allò públic a allò privat.


El batle de l’Ajuntament de Capdepera, Rafel Fernández, acompanyat per Gil, els regidors del consistori i veïnats del municipi, passejaren vorera la mar observant i comentat les escultures. El propi Moisés Gil explicà algunes característiques de les obres i el que volia expressar amb elles.





Després de veure les instal·lades al passeig marítim, el grup se dirigí fins al Centre Cap Vermell, on hi ha col·locada la peça més gran de la mostra, i on el batle va dirigir unes paraules d’agraïment cap a l’artista i de suport a la cultura.

L’exposició es podrà veure durant tot l’estiu, fins el 3 de novembre, i consta de 18 escultures de grans dimensions (entre 180-240 centímetres) al passeig marítim, 1 a plaça dels Pins i 6 a la plaça del Centre Cap Vermell, totes fetes amb ferro i alumini.

Aquesta exposició es complementarà amb diversos actes per tal de mantenir l’activitat expositiva al llarg de l’estiu: inauguració d’una nova mostra d’escultures de Moisès Gil a les sales del Centre Cap Vermell; presentació del catàleg; visita guiada amb l’artista; pintant l'espai, proposta de pintar el terra del passeig marítim amb tota la ciutadania; converses d’art; conferència de Moisès Gil: «Les etapes de l'obra, el procés creatiu»; dansa aèria sobre projeccions de Gil; i Nit de l'art.

Vocació primerenca

Moisés Gil (Cocentaina -València-, 1963) escultor de vocació primerenca, va aprendre de son pare, José Gil, la tècnica de la talla, l'amor i el respecte a l'escultura, arribant a rebre el seu primer premi amb tan sols 19 anys. En el seu currículum explica: “En la seua obra arreplega les avantguardes constructivistes i expressionistes que mitjançant un procés d'investigació es pretén fusionar en un nou corrent plàstic únic partint de la imbricació del reduccionisme amb l'expressionisme figuratiu de principis del segle XXI. La seva obra figura en una àmplia relació de museus i col·leccions públiques i privades”. I afegeix: “Moisès Gil fa de l'escultura la seua forma de viure, sentir i realitzar-se com a persona en el seu compromís amb la societat. L'obra de l'escultor pretén establir un llenguatge directe i intel·ligible amb el qual l'espectador estiga còmode, reflexione i participe amb la seua presència i conclusions, així com en les seues aportacions al voltant de les diferents propostes que mitjançant el llenguatge no verbal propi de l'escultura contemporània, li se mostren aportant així un major enriquiment de cada l'escultura i de la seua narrativitat en general”.

Moisès Gil és, en aquests moments, un dels escultors de més prestigi i recorregut a nivell estatal i internacional i així ho evidencia el seu currículum i la seva atapeïda agenda. Gil incita a trencar amb l'abstracció i el conformisme a favor d'una postura activa, a la vegada que mostra la dependència social de l'ésser humà en aquests temps difícils. Un expressionisme figuratiu al llarg del passeig marítim, un espai de gran confluència i de gran impacte per a molts d’espectadors, i a més relacionada amb l’exposició interior al Centre Cap Vermell.

Moisès Gil és professor titular de la Universitat Politècnica de València, departament d'Escultura, Facultat de Belles Arts de Sant Carles.

 

Tota la informació actualitzada al web: http://moigil.wix.com/moisesgil