Art Vocal Ensemble oferí la seva versió de l'opereta d'Offenbach en el Centre Cap Vermell


El passat divendres dia 19, l'Art Vocal Ensemble va dur fins al Centre Cap Vermell la seva adaptació de l'opereta de Jacques Offenbach, “Orfeu als inferns”. I ja podem avançar que en resultà un espectacle complet, com deim en el titular, d'un nivell més que notable.


L'Art Vocal Ensemble és una agrupació amb una trajectòria encara curta, però que ja ha demostrat clarament tenir objectius ambiciosos i capacitat per dur-los a terme, com és el cas d'aquesta versió de l'obra d'Offenbach. Tot i que es tracti d'un gènere possiblement menys exigent que el de l'òpera, l'opereta fretura de bones veus i de bons actors, capaços d'interpretar els temes musicals que s'hi inclouen i de dir amb gràcia els textos enginyosos, o fins i tot còmics, propis del gènere. Cosa que els membres de l'Ensemble van realitzar amb un gran resultat final, en el seu conjunt,

No ens esplaiarem, ara i aquí, en el mite d'Orfeu i Eurídice. Diguem només que el llibret de l'opereta d'Offenbach n'és una versió libèrrima i irreverent i, això no obstant, carregada de crítica social i de denúncia de les convencions socials de l'època en què es va estrenar, l'any 1858. Assumpta Illa i Jaume Roca, a més, n'han fet un versió reduïda, passant de la vintena de personatges de l'original, als vuit d'aquesta proposta. D'altra banda, l'acompanyament musical es redueix a piano i flauta. I dit això, reiterem el molt digne resultat que aconsegueix l'Art Vocal Ensemble en la seva posada en escena, sota la direcció musical de Llorenç Gelabert. El mateix director i l'adaptadora i directora d'escena, Assumpta Illa, ens aproparen, abans de la representació, al gènere de l'opereta i a l'obra representada en concret, a més d'explicar-nos els criteris seguits per a la versió que se'ns proposava.

Dels intèrprets, no en destacarem cap, perquè seria injust fer-ho. Tots ells, així com l'acompanyament musical, ho brodaren. I així ho va reconèixer el públic, amb una ovació final que es va allargar durant molts de minuts.

COS DE BALL

- Isabel Fuentespina

-  Marina Grimalt

-  Neus Juan

- Alba Manzanero

- Marta Riera

- Úrsula Urgelés



REPARTIMENT

-  Carlos Lecha (Opinió Pública)

- Toni Lliteres (Orfeu)

- Fanny Marí (Eurídice)

- Jaume Roca (Aristeu – Plutó)

- Sílvia Fluixà (Cupido)

- David Lecha (Júpiter)

- Pere Joan Costa (Apol·lo)

- Miquel Company (John Styx)



MÚSICS

- Svitlana Bens (piano)

-  Marta Alcover (flauta travessera)

DIRECCIÓ ESCÈNICA: Assumpta Illa  
DIRECCIÓ MUSICAL:  Llorenç Gelabert