La Coral Gabellina i la Coral Punta de n'Amer s'agermanaren en un concert càlid i entranyable.


 
   Dissabte, 19 de desembre a les 19h a l'església de Capdepera es va dur a terme el concert de l'Esperança, protagonitzat per la coral gabellina, que celebra el seu 17è aniversari, i la coral punta de n'Amer, convidats d'enguany. Abans de començar les dues corals es prepararen per fer-se la foto oficial de grup per al Consell, en un recinte tot engalanat amb les neules que penjaven en forma de cortina, amb elaborades figures artesanals, que ja formen part de la decoració nadalenca; la llum deixava entreveure un clima càlid i acollidor, ja a prop de Nadal. Alguns estrangers ocasionals guaitaven des de fora i demanaven pel motiu de la celebració. "It's a wedding?", preguntaven; hom els hi aclarí que no es es tractava d'unes noces, sinó d'un concert en honor a la Festa de l'Esperança; no sabem si ho entengueren, però entraren dins l'església.


  Abans del concert, es va fer un parlament, per animar a la gent a formar part d'aquesta coral gabellina consolidada, però que creu en la necessitat de regenerar-se. Seguidament, vengueren els agraïments a persones vinculades amb la coral: Antoni Amorós, Caterina Barceló, Maria Orpi o Maria Llull, entre d'altres. També donaren les gràcies a l'Ajuntament de Capdepera. Els primers en actuar varen ser els manacorins cantors, amb una secció masculina potent, però la femenina també entrava amb força. Realitzaren un repertori sobri i en català, tot i que alguns temes eren populars francesos o anglesos, amb matisos treballats, que fins i tot elogiaren els de la nostra coral. La secció femenina portava un vestuari elegant, que donava encara més presència al conjunt. La direcció de Margalida Barceló, atenta amb el públic, va ser bona, així com la interpretació de Margalida Roig al piano. "Vina amb mi a navegar" va ser el tema amb el que encetaren el recital, una havanera dolça, molt apropiada per al poble, de tradició marinera. També cantaren cançons que anaven amb consonància amb els temps festius que s'atraquen, com "Nadal, Nadal" o "El bon Jesuset és nat". En definitiva,  la coral Punta de n' Amer va fer un concert correcte amb un repertori carregat de bon gust.    

  Seguidament, la coral gabellina es preparà per pujar cap a l'ara de l'església; les dones ho feren per la part esquerra i els homes per la dreta, després d'haver donat les felicitacions per l'actuació de l'altra coral. La directora Elionor Gomis-Quintero va saber transmetre l'energia i el tempo adequats per a l'execució de peces com "Tollite hostias", "Nadala dels mariners" o l'alegre "Feliz Navidad" de José Feliciano. Notables varen ser les interpretacions al violí de Carme Alzina i Caterina Barceló, sobretot aquesta darrera a la peça "The first Noel" de Pachebel, en una execució segura i ferma, no per això mancada de fluïdesa harmoniosa. També sonaren les guitarres de Maria Llull i Joana Colom,  que interpretà els temes també incorporada al centre del cor. La cançó "Vino griego", que ja  va ser interpretada per al concert de Santa Cecília, va acabar d'arrodonir l'ambient mediterrani i de festa que a poc a poc va conquerir els assistents.
 

  Finalment, amb les dues agrupacions sobre el coro, cantàrem tots plegats un tradicional "Adeste Fideles". El concert, tot i la serena que queia a la sortida, ens carregà d'esperança en una setmana molt important i molt sentida per part del poble gabellí. 



Ja acabat el concert els membres de les dues corals van gaudir d’un sopar.