Rafael del Rey parlà de la relació del vi i la cultura en una conferència organitzada dins el cicle Horabaixes amb Joan Bennàssar

També es va presentar el llibre La veritat és simple, converses del pintor amb Sandra Martínez



 
Un centenar de persones assistiren el passat dijous dia 18 a la conferència Vi i Cultura, impartida per Rafael del Rey i Joan Bennàssar. Rafael del Rey és el director general de la Fundació Observatorio Espanyol del Mercado del Vino i gerent de la Fundación para la Cultura del Vino. El conferenciant va parlar del sector del vi dins els mercats nacional i internacional apuntant cap a un “optimisme” perquè “s’exporta més del doble del vi que es consumeix al país”. A Mallorca, concretament, va puntualitzar que “tot i que el vi és una realitat petita va en augment i recolzada pel turisme”.
 

Sobre la relació entre el vi la cultura, va comentar que el vi també és història, medi ambient i societat i que sempre ha aparegut a manifestacions artístiques, com literatura o pintura. Del Rey va explicar que el vi representa uns valors i està lligat a la terra que el produeix.

Després de la conferència va ser el torn de Sandra Martínez, autora del llibre de converses entre ella i Joan Bennàssar, titulat La veritat és simple.

Segons Martínez el llibre es va escriure de la mateixa manera que Joan fa les seves obres “afegint molt de material de cop i després polint-lo fins deixar l’essència”. Va comentar: “El que havia de ser una visió de l’art al final és la trajectòria vital de Joan Bennàssar i la seva evolució”. El llibre el va presentar José Maria Mohedano, advocat, polític i escriptor, qui el va marcar com a “llibre d’autor” perquè “a més de les imatges té tot el coneixement de Joan sobre la pintura i l’escultura i la seva pròpia evolució”. Va acabar dient que l’obra de Joan “perdurarà en el temps perquè és capaç de comunicar coses a la gent”.

La vetllada d’ahir va acabar amb una degustació de vins DO Binissalem. Una excel·lent mostra dels magnífics vins que es produeixen a la zona vitivinícola amb més prestigi de Mallorca.
 

La conferència forma part del cicle “Horabaixes amb Joan Bennàssar”, organitzat per l’Ajuntament de Capdepera i com a complement de les exposicions que l’artista exhibeix durant tot l’estiu a Cala Rajada.