Clicau damunt per descarregar-vos les cançons d'aquest grup eivissenc
La descàrrega és per temps limitat

I visitau la seva web




PROJECTE MUT neix a Eivissa al 2005 com al projecte en solitari del cantant i compositor David Serra (Statuas d Sal), junt al músic i productor Joan Barbé (Ressonadors, Statuas d Sal). Aquests dos artistes s’endinsen al món del folk-rock en català utilitzant lletres pròpies i textos de poetes d’arreu dels Països catalans, dotant-los d’un remarcat so acústic, caracteritzat per la mescla de bateria i guitarres elèctrica i acústica amb el violí i instruments folklòrics pitiüssos, com ara les castanyoles, el tambor pagès o l’espasí.

Gràcies a una maqueta, aconsegueixen el primer premi als concursos Sargantana Rock ’06 i FesTerra ’09, participen al disc Ressonadors amb la cançó ‘Jo tenc una enamorada’, i actuen a Barcelona, Perpinyà, Tarragona, Alcoi, València, Mallorca, Menorca, Formentera i a Eivissa. També participen a la firaExpolangues 2010 de París, al cicle Be Balears de Nova York (EEUU) i al Festival des Fontaines a Grans (França).

A finals 2009 el grup presenta el seu primer treball, ‘Poèsica’, un disc amb 18 cançons que  va ser un èxit de vendes i de crítica.

A finals de 2011 editen ‘Corda i Poal’, un disc que pretén la recerca de la veu amagada a l’interior, de les paraules i les emocions, i per suposat, segueix buscant la veu dels poetes. En aquesta ocasió incorporen instruments com l'ukelele, l'acordió o la flauta de polièster. L’art del disc és un disseny de Victor Escandell, on fan referència a la unió de binomis inseparables com són la corda i el poal, mitjançant un conjunt d’il·lustracions dinàmiques i divertides. Amb el disc s’introdueixen a Catalunya amb èxit gràcies al tema EN VOLER, i són finalistes als Premis Enderrock com a millor disc pop/rock i nominats a disc català de l’any de RNE-R4. Aquell any formen part del  cartell d’artistes convidats alConcert per la llibertat del Camp Nou, on participen amb el tema ‘Jo tenc una enamorada’.

 

A l’Octubre de 2013 presenten ‘Col·lecció de Satèl·lits’, un àlbum amb 14 noves cançons que segueixen bevent del seu particular ‘folk dels quatre vents’. Un disc enregistrat un cop més als Magrana Studios d’Eivissa i produït pel tàndem Serra-Barbé. Un treball que ha estat un èxit de crítica i amb el que han enganxat al públic. Finalistes a sis categories dels Premis Enderrock: Millor disc Pop-Rock, Millor grup, Millor cançó, videoclip i lletra de cançó i Millor Portada, i finalistes a Disc Català de L’any de RNE-R4. El tema L’Hort va ser un dels cinc finalistes del certamenTerra i Cultura que organitza cada any el Celler Vall Llach i el de Can Roca. Participen a La Marató de TV3 amb el seu primer senzill,  NO T’ESTIM.

Al Novembre de 2014, sorprenen amb el seu quart treball, 'IDÒ', un disc que no dubten a dir que és el millor de la seva carrera.

Són 14 cançons en les que ens parlen de les seves preocupacions, reflexions i crítiques sobre el món que els envolta i que els toca de més a prop: el mar, la muntanya, les prospeccions petrolíferes, la conservació de la posidònia o el món de la nit.  Un disc molt més festiu i desenfadat que conserva el seu reconegut toc mediterrani i folk de sempre. No hi falten les seves lletres enginyoses i la veu dels poetes. Destaca el primer senzill, EN LA NIT ARTIFICIAL, un tema fresc i alegre que recull a la perfecció l’esperit del disc. El tema INSOMNI resulta un dels 19 finalistes del certamen Terra i Cultura. Nominats a Artista Revelació a Catalunya pels premis ARC.

IDÒ convida a reflexionar sobre el món en que vivim i a preguntar-se a un mateix: I ARA QUÈ FEM?