Cap Vermell fa 7 anys que és a la xarxa i, amb més de 24.000 articles publicats, és un dels mitjans de comunicació de referència a les Illes. Un dels objectius d’aquesta web és promoure l’ús de la nostra llengua en tot l’àmbit 2.0, des d’Internet, passant per les noves tecnologies o l’entreteniment digital. Volem conscienciar sobre l'ús de la llengua i sobretot posar en valor el potencial del català a la xarxa.  Aquí teniu 10 raons per fer-ho:

1: Perquè hi ha un mercat de 10 milions de persones que parlen català. El català és la 9a llengua de la Unió Europea.

2: Perquè les marques digitals globals aposten pel català per atraure usuaris, com ara Google, Microsoft o Apple.

3: Perquè el català és la 8a llengua del món en penetració d’Internet, i està per davant del francès, l’italià, l’alemany i el castellà. L’índex de penetració és el nombre d’usuaris de la xarxa dividit per la població total del país.

4: Perquè el català és una de les llengües del món amb més continguts a Internet. De les 6.900 llengües del món, el català és la 19ª en nombre de pàgines web per parlant.

5: Perquè els webs més visitats a Catalunya són en català, i dels 10 webs més visitats al món, 6 tenen versió en català.

6: Perquè el català és una de les primeres llengües de Wikipedia. Ocupa la 17a posició en nombre d’articles i la primera en nombre d’articles de qualitat.

7: Perquè les xarxes socials més usades creuen en el valor del català. Per exemple, el català és la 19a llengua més usada a Twitter i la 8a llengua més utilitzada als blogs.

8: Perquè el català disposa de domini propi a Internet. El domini .CAT és el primer domini del món que representa una llengua i una cultura, i el nombre de registres no para de créixer.

9: Perquè els principals sistemes operatius tenen versió en català (Windows, iOS, Android, OS X, Lion o Blackberry).

10: Perquè el català es troba entre les primeres llengües d’Europa en traducció automàtica, i se situa al nivell de llengües com l’alemany, el neerlandès, l’hongarès, l’italià, el polonès i el romanès.

LES VOLS CONÈIXER?

Podeu llegir la publicació sencera de la Direcció General de Política Lingüística en aquest enllaç.