Dissabte, 30 de novembre, a les 20h al teatre de Capdepera

Dissabte, 30 de novembre, a les 20h al teatre de Capdepera, la companyia Can Desbuc presenta La Senyora, versió teatral de la novel·la d’Antoni Mus (que amb aquesta novel·la guanyà el Premi Sant Jordi 1979). Una obra basada en fets reals que popularitzà la versió cinematrogràfica de Jordi Cadena protagonitzada per l'actriu Sílvia Tortosa.

Sota la direcció de Joan M Albinyana, els actors Margalida Amengual i Jaume Mut presenten una gran versió que desprès de sorprendre al públic i la crítica de la Fira de Manacor ha estat seleccionada per la Xarxa Alcover de Teatre.

  “La Senyora” ens conta la vida de Teresa, una dona casada contra la seva voluntat amb un burgès de Palma. La seva vida es debatrà entre l’obligació i el desig, la necessitat de conservar les formes i l’estatus social en contraposició amb els instints passionals i sexuals. Un joc de poder on víctimes i botxins mai són el que semblen. La posada en escena conserva al màxim l’estil i la proposta contemporània de l’autor. La novel·la d’Antoni Mus es desenvolupa d’una forma gens lineal, plena de flashbacks i flashforwards, d’anades i tornades, i de passatges poètics que dibuixen i ambienten l’evolució emocional de la protagonista.

Entrada: 10€, anticipada: 8€ OIT Capdepera


La crítica ha dit:

"L'escenografia és un dels elements més característics i ben treballats de l'obra. Només compta amb un bufet de qualsevol casa mallorquina a la dreta, una banyera de ferro a l'esquerra, un mirall al mig i, a sota, una petita plataforma, que va fer la funció de llit. Tot això tapat amb llençols blancs, que s'anaven retirant, reutilitzant i modelant segons l'escena. Un escenari treballat, ben explotat, sobretot  a través de la presència dels miralls i la banyera....Cal destacar l’ús del decorat, on tot és funcional i, alhora, ambientador. Així, també el manteniment del text i de molts dels jocs que fa l’autor ajuden que sigui una obra bona i que representi l’univers mussià. " Joan Estelrich Lull

"L’obra té moments molt ben trobats (les diferents morts reduïdes a les despulles de vestuari o el trepidant monòleg dialogat de Jaume Mut prestant veu a tot un seguit de personatges són idees molt interessants). La concepció i l’execució és senzilla; se’n fien – i fan bé- de la força i la bellesa de les paraules d’Antoni Mus. Estèticament acurada, és d’un classicisme sobri i discret, i està interpretada amb una correcció a estones acadèmica, com a memoritzada, però convincent. Eficaç, tot i que li manqui ànima en alguns moments. Un producte prou digne i d’una durada apropiada. Els cinquanta minuts que duraria una classe allà on se’ns acostés l’obra de l’autor mallorquí, i potser aconseguís encuriosir a més d’un a llegir-ne d’altres. En qualsevol cas, molt més recomanable que el soporífer pseudo-erotisme de la versió fílmica de Jordi Cadena, que l’any 1987 interpretà Silvia Tortosa". Fanteatre