Dimarts 30 de juliol va tenir lloc una 3ª ruta literària pel municipi de Capdepera, aquest cop a l'indret de Canyamel. Aquesta activitat s'organitza per segon any consecutiu i s'emmarca dins el cicle Les Arts al Carrer.

L'objectiu d'aquestes rutes és posar en valor espais del municipi i cercar textos relacionats amb aquests espais, tot fent-ne la lectura corresponent in situ.



En el cas d'ahir, la ruta es va iniciar a l'entrada de les Coves de s'Ermita, on Climent Garau va oferir una explicació global de l'espai (dates de descobriment de la Cova, descobridors, utilitat, altures, temperatures, etc).

Llavors fou el torn de Pere Orpí, que posà veu a un poema seu dedicat a les Coves, alguns fragments de La deixa del geni grec (Costa i Llobera) i la rondalla "Es gegant del Cap Vermell", d'influències homerianes. Aquí en teniu un tast:





La segona part de la visita va discórrer pels voltants del pont del torrent de Canyamel, on es llegiren els fragments "Platja de Canyamel", de Rafel Ginard, i "Torrent de Canyamel", de Benet Bohigas.

I, finalment, la ruta es va cloure a un dels vials de la Urbanització Torre de Canyamel, enclavament una mica elevat que permetia divisar tota la vall de Canyamel i alhora divisar una espectacular posta de sol, tot llegint una descripció de l'entorn de Canyamel escrita per l'Arxiduc Lluís Salvador a Die Balearen i un text sobre la Torre de n'Anyana de Rafel Ginard.  

La ruta va durar unes 2 hores i hi assistiren unes 16 persones.  Els participants gaudiren dels bells paratges i dels escrits llegits i contextualitzats pels autors Climent Garau i Pere Orpí.

Hi haurà una segona part d'aquesta visita per Canyamel el dia 10 de setembre. Cal inscriure-s'hi prèviament a qualsevol de les dues oficines turístiques (971 556479 / 971 819467)