Cada dissabte de juliol hi haurà un concert flamenc al Centre Cap Vermell de Cala Rajada

Dia 6. Karen Lugo. Ball flamenc

Dia 13. Del Alma. Flamenc fusió

Dia 20. Pimentel Trio. Fusió flamenc i jazz

Dia 27 Gaizka Baena. Guitarra flamenca contemporània

Preu 12 euros (10 anticipades)
Inici concerts a les 21,30 hores










Karen Lugo.

Va néixer a Guadalajara, Jalisco, Mèxic (1988). Amb tan sols quatre anys comença la seva formació en dansa espanyola i ballet clàssic, i és als dotze anys, quan decideixen introduir el flamenc a l'escola, que Karen descobreix una nova dimensió d'expressar el sentiment que li captivarà i que, amb tan sols 17 anys, li farà deixar tot allò estimat i familiar per mudar-se a Espanya i amarar, com ella mateixa ha dit, de tot el que li quedava per descobrir del vast univers jondo.

A Madrid ingressa a l'escola de "Amor de Dios" dedicant-se en cos i ànima al flamenc, aprenent dels millors mestres i aconseguint viure d'aquest art. El no haver tingut bressol ni cultura flamenca n'hauria desincentivat a qualsevol, però no a Karen que, si bé en un altre moment li va semblar un llast, avui, després de llargs anys d'intens treball, pot dir d'apostar per aquest art des d'una altra cultura ha estat precisament el que li ha donat el coratge i la llibertat d'atrevir a ser ella mateixa ballant. I és en el flamenc on Karen diu haver trobat la seva forma més honesta d'expressió.

-Ha treballat en diferents companyies com a cos de ball i solista, fent gires per Itàlia, Xina, Japó, Portugal, Grècia Qatar, Mèxic, Guatemala, Nicaragua i Espanya.

-Finalista del concurs Dansalt a Girona.

-Tercer premi de Coreografia de la XVII Certamen de Dansa Espanyola i Flamenc de Madrid.

-Primer Premi de ball flamenc del Festival Internacional d'Almeria.

- Primer Premi de Coreografia del Festival Contemporary Flamenc de Finlàndia.

- Participa en el festival "Sang Nova Joves Flamencs" del Teatre Espanyol de Madrid i al Festival de Jerez dins del cicle "Els Novíssims".

- Col · labora amb Agustín Carbonell "El Bola" en el seu espectacle "Vermell i Rosa".

- Sota la direcció de Javier Latorre, participa a la pel · lícula "Flamenco Flamenco" de Carlos Saura i com a Primera Ballarina de l'espectacle "El Follet i el Rellotge".

- El 2011 estrena el seu espectacle "flamencura" a Ramallah, Israel.

- 2012 estrena i gira "Flamenc Territori De Ment" als Estats Units





Del Alma. Flamenc fusió, fresc, creatiu i original Emprant instruments poc habituals en aquesta disciplina ... components: Anna Colom (cant), Javier Andreu (guitarra flamenca), Ruben Llorach (hang i percussió), Marta Gonzalez (violoncel)







Pimentel Trio. Fusió flamenc i jazz

El flamenc es fon amb el jazz  de la mà del Pimentel Trio, format per Cuchús Pimentel a la guitarra flamenca, Javier Rocaberti al baix i Roi Adrio a les percussions.

JESÚS PIMENTEL "CUCHUS" Palència, 1.959.
Guitarrista flamenc, arranjador i compositor.


Després de les seves inicis a la guitarra clàssica, primer a Lugo, amb JOSÉ M. FONOLL, i després a Vigo, amb TOMÀS CAMACHO, s'inclina cap a altres músiques (jazz, rock, ...) formant part de grups com Nhu, Baion ENSEMBLE o NORD-OEST, fins que en 1.988, després d'assistir a un curs amb MANOLO SANLÚCAR, es dedica exclusivament al flamenc. Més tard estudia amb guitarristes de la talla d'ENRIQUE DE MELCHOR, MANOLO FRANCO, RAFAEL Riqueni, JUAN MANUEL CAÑIZARES, PACO SERRANO, entre d'altres, a més de continuar amb l'esmentat MANOLO SANLÚCAR, a qui considera el seu mestre.

És llicenciat en Música Tradicional, especialitat de Guitarra Flamenca, per l'ESCOLA SUPERIOR DE MÚSICA DE CATALUNYA (ESMUC).

En 1.993 grava el seu primer disc com a solista i posteriorment es trasllada a Madrid des d'on compagina la seva activitat com a concertista amb l'acompanyament del cant i el ball. Ha acompanyat a
cantaores com "EL FALO", PACO DEL POU, "EL KIKI", "EL PESCAO", ... bailaores com MARÍA JUNCAL, ANDRÉS MARÍN, CONCHA JAREÑO, "LA TRUC", RAFAEL ESTÉVEZ; ALFONSO LLOSA, ... i ha format part d'importants companyies (CRISTÓBAL REIS, OLGA Pericet / MANUEL LIÑÁN, JOSÉ GRECO, ESPANYA BALLA FLAMENC, ELS VIVANCOS, ...) per a les que ha compost diverses peces.
També col·labora amb artistes d'altres estils: Sharmila SHARMA (Índia), Nayla (Líban), Rasha (Sudan), Hisako Horikawa (Japó), LEONEL ALEAGA (Cuba), Lanònima Imperial, COMPANYIA D' ÒPERA DE MÈXIC, Imaxina JAZZ ORQUESTRA, etc.

Com a solista o formant part d'aquestes o altres agrupacions ha ofert innombrables concerts en Espanya, Portugal, França, Itàlia, Anglaterra, Gal · les, Alemanya, Suïssa, República Txeca, Eslovàquia,
Finlàndia, Grècia, Turquia, Xipre, Israel, Marroc, Cap Verd, Mèxic i Japó. Com a professor ha exercit en escoles privades i oficials, tant en classes generals com impartint seminaris. També realitza masterclass dins i fora d'Espanya.
Ha gravat al voltant de 30 discos entre treballs com a solista, projectes propis i col · laboracions amb músics d'altres estils (ISABEL PANTOJA, ELS PIRATES, Spiritu 986, ALBERTO CONDE TRIO, EMILIO CAO, Uxía, ...). A més ha gravat música per a teatre, sintonies, publicitat, espectacles musicals (entre els que podria destacar jarocho) i ha protagonitzat més de 50 programes de TV.

El seu treball s'ha vist reflectit en la premsa especialitzada nacional i internacional (GUITAR PLAYER USA, PASSEIG-Japó-, EL GRAN MUSICAL, ...) així com en diversos llibres com Història-guia del Nou
Flamenc (Pedro Calvo i José Manuel Gamboa, 1994), Història de la Guitarra Flamenca (Norberto Torres, 2.005), Paco de Lucía en viu (Juan José Téllez, 2.003), per citar només alguns.





Gaizka Baena. Guitarra flamenca contemporània


Neix a Bilbao el 1982. Cursa estudis de Grau Mitjà de guitarra i violoncel al Conservatori de Bilbao.

En tot aquest temps toca en diferents bandes locals de rock, fins que es va adonar de la seva vocació per al flamenc així que decideix començar els seus estudis en aquesta matèria.

Durant diversos anys fa viejaes a Granada a estudiar flamenc amb el mestre Emilio Maya.
Fa 4 anys que es trasllada a Madrid, on segueix alimentant els seus coneixements en el flamenc alhora que treballa i col · labora amb artistes com: Leo Treriño, Karen Rubio, Sandra Carrasco, SolAvad, Ballet Nacional d'Espanya, Kandela, Loreto de Diego, beu, Raimundo Amador, Arita Mittenn ...

En l'actualitat aprofundeix en les composicions del que serà el seu primer àlbum en solitari que segur donarà molt que parlar en el món del nou flamenc.












Trobareu tota la informació al seu FACEBOOK