M. Magdalena Gelabert ens apropà a la vida i obra d'Antoni M. Alcover.










Divendres, dia 12 d'abril, va tenir lloc al Centre Cap Vermell una molt interessant conferència sobre l'obra de Antoni Maria Alcover a càrrec de la gerent de l'Institució Pública Antoni M. Alcover, M. Magdalena Gelabert Miró.

Després de la presentació de la ponent, a càrrec de na Maria Àngela Melis, na M. Magdalena Gelabert va començar la xerrada que duia per títol "Antoni M. Alcover: una passejada pel món de les rondalles". 



La seva intervenció va ser molt interessant i amena. Començà amb una breu ressenya sobre la vida de Antoni  M. Alcover, fent  referència a seva procedència pagesa i donant unes pinzellades de la seva biografia i la importància de la seva obra que va més enllà de l'Aplec de rondalles. De fet l'Aplec de rondalles és una obra que l'acompanyà tota la seva vida, de  1880- 1931 (l'inicià just amb 18  anys i deixà de escriure-les dos anys abans de la seva mort), això sí en moments que li deixaven altres feines. 



Antoni M. Alcover va abarcar una gran tasca que inclou el Diccionari i el butlletí del Diccionari de la Llengua Catalana i organitzar el I Congrés de la Llengua Catalana, a més d'altres facetes com ara historiador, lul·lista, periodista, promotor cultural, arquitecte, pintor o escritor...

Després na M. Magdalena Gelabert va entrar a comentar algunes rondalles usant com a fil conductor la fantasia i la màgia. Va fer un recorregut panoràmic ( i apassionat) espipellant les nombroses rondalles recollides recolzant les seves paraules amb imatges.



Molts sortírem de la xerrada amb ganes de rellegir les rondalles, tot recordant unes paraules de M. Magdalana " les rondalles no estan escrites només per al·lots, tenen varis nivells de comprensió".

Després de l'interessant intervenció poguérem fer una visita guiada a l'exposició .