El guardó ve a reconèixer "un centre on des de fa temps
               s'ha potenciat l’ús del català com a llengua vehicular en tots els àmbits".























L'IES Capdepera ha estat guardonat amb un dels catorze premis Baldiri Reixac que, des de fa 34 anys, atorga la fundació Lluís Carulla, dotat amb 3.300 euros cadascun, en l'apartat destinat als centres escolars. Aquests guardons, tant per la seva trajectòria com per la seva rellevància en l'àmbit pedagògic, i també en el social, són possiblement els més prestigiosos que s'atorguen com a reconeixement a l'escola catalana.

XXXIV Premis Baldiri Reixac - 2011-2012

Aquests premis, destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana, són dotats per la Fundació Lluís Carulla amb les aportacions voluntàries dels receptors del llibre-nadala que la Fundació tramet cada any a persones interessades en la nostra cultura.

L’àmbit d’actuació és el dels països de parla catalana. L’organització dels premis compta amb la col·laboració tècnica d’Òmnium Cultural.

El jurat és format per Carme Alcoverro, Joan Arjona, Rosa Boixaderas, Josep M. Calbet, Alba Espot, Assumpta Fargas, Josep González- Agápito, Isidre Moreso i Irene Seira.

I aquests són els motius que, segons al jurat, han fet el nostre institut creditor a un dels premis del present curs:

IES Capdepera
Capdepera (Mallorca)
A un centre on des de fa temps s'ha potenciat l’ús del català com a llengua vehicular en tots els àmbits. Actualment el nou equip directiu impulsa diversos projectes d'innovació que es reforcen amb un model de formació al propi centre. Entre d’altres, cal destacar el Pla d'impuls de la lectura i la posada en marxa d’una emissora de ràdio, conjuntament amb la ràdio municipal, per tal de promoure la integració de l'alumnat nouvingut.


Des de "Cap Vermell" no podem sinó expressar la nostra satisfacció per aquest guardó, que ens omple d'orgull i que ens fa pensar que els centres escolars de les nostres illes continuen sent un dels pocs bastions on la llengua catalana encara no ha estat anorreada per les forces vives d'aquesta comunitat. Per bé que en duen camí.