Marina Roig Bonnin

 

 Enguany l’IES Capdepera ha participat a la VIII Olimpíada de Filosofia i a la V Miniolimpíada de Filosofia organitzades per la UIB. En aquestes dues proves, els alumnes havien de treballar qüestions relacionades amb el Transhumanisme com a tema d’enguany. D’una banda, els alumnes de batxillerat van competir en les dues modalitats: dissertació filosòfica i fotografia. D’altra banda, els alumnes de quart d’ESO van dur a terme la prova del dilema moral.


Paloma Castel López



Els alumnes participants van ser: 

Damián Vega Maqueda (1er batx A)
Marina Roig Bonnín (1er batx A)
Paloma Castel López (1er batx A)
Gabriel Joan Serralta Guerra (1er batx A) 

Irene Alba Galán (4rt ESO B)
Carme Triay (4rt ESO B)
Alba Peña Cano (4rt ESO B)
Jonathan Alexander Medina (4rt ESO B)
Alexandra Catalina Alb (4rt ESO C)







Alba Peña, Carme Triay i Noël Vicens 





Paloma Castel López

Durant el mes de gener, el professor de Filosofia del centre, Noël Vicens Boileau, va preparar als participants explicant la corrent de pensament que és el Transhumanisme amb una Unitat Didàctica específica; fins al 28 de gener que es dugué la primera prova. En aquell moment, el professor va acordar amb els alumnes que en cas de classificar-se algun, es pintaria els cabells de rosa. Dies després, vam saber de la classificació de les alumnes Alba Peña i Carme Triay, a més de la menció especial de Damià Vega en la modalitat de dissertació.


Damià Vega Maqueda / Marina Roig Bonnin


El 18 de febrer les alumnes finalistes van competir a la final de la Miniolimpíada en la facultat de Filosofia “Ramón Llull” de la UIB a la sala de graus. Van fer una exposició i defensa del seu escrit digne de lloança, de tal forma que na Carme Triay es va alçar amb el 1er premi. A més, pel fet que l’IES Capdepera havia aconseguit aquests resultats tan bons, guanyà el premi al millor centre de la prova en qüestió.


Amb molt d’orgull, l’IES Capdepera dóna la seva més sincera felicitació a tots els participants i l’enhorabona a na Carme Triay per haver guanyat la prova i fer possible que el seu professor de Filosofia hagi canviat de look.

Gabriel Juan Serralta Guerra


 Gabriel Juan Serralta Guerra


Damià Vega Maqueda