Fa un parell de dies, vaig veure un informatiu de notícies a on es deia que a Barcelona s’havien reunit una sèrie d’especialistes amb el mon de la producció i distribució de productes musicals i quina va ser la meva sorpresa quan es va dir que a un temps no molt llunyà, es preveu que desapareixeran els compactes a la venda en tendes de música i que la solució serà que a partir d’aquell moment es preveu que contractarem una línia telefònica amb una companyia de tantes com hi ha ara i a part de tenir el servei de telèfon, també ens proporcionaran un programa informàtic per tal de poder descarregar tota la música que ens interessi sempre pagant una quota a part de la del servei de telèfon.


La meva pregunta és: Què passarà amb totes les empreses que hi ha al darrere de l’edició? A on podrem veure els llibrets que venen amb els compactes amb fotografies, agraïments, noms dels músics, etc... ?


Es clar que el mon digital en la música ens ha donat als músics unes grans avantatges a l’hora de enregistrament que abans no teníem, però també ens ha dut a perdre moltes de les coses com els vinils, l’enregistrament amb suport analògic (que per jo és molt més calent i molt més directe) i no en parlem de la baixada espectacular de vendes amb els “top manta”  malgrat diguem que no, son una font de venda de compactes pirates important. De fet moltes formacions de les Illes es troben amb moltes dificultats per trobar una empresa de distribució dels seus nous enregistraments i a Capdepera en tenim un parell de casos ben clars. ( Suso Rexac “Per acubar-se”)


Arribarem també a aquesta situació amb els llibres? Els autors ens firmaran els llibres per internet? Les llibreries es dedicaran a vendre llibres piratejats? Les fires es faran via telemàtica?


En definitiva i aquesta és una opinió molt personal, aquest mon està boig per la tecnologia, però és del tot beneficiosa? Tan bé com estavem¡¡¡¡...

Per cert, molt bé la pàgina "guep"

Manuel Muntaner Fernández