Estam d'enhorabona, els jardins de Sa Torre Cega han tornat a obrir les portes per a mostrar part del seu esplendor

 








   Estam d'enhorabona i cal felicitar a tots els que han fet possible que Cala Rajada recuperi un espai de gran valor cultural. Vagi per dit.

   Atenent el comunicat de premsa del departament de Turisme, l'expectació de l'obertura del reformat jardí ha estat molt gran, de fet s'han exhaurit les places per a visitar-lo. Ara caldrà esperar i veure l'acord entre la propietat, la Fundació March, l'Ajuntament (i d'altres institucions implicades) perquè es puguin visitar de forma regular al llarg de l'any.
   La visita als jardins, per a molts de cala-rajaders, suposa un retrobament amb l'obra de grans escultor en un marc immillorable. S'ha fet un gran esforç per a recuperar la part visitable, però també cal recordar que encara queda una part tancada al públic. I pel que sembla la feina no s'ha acabat.

    A Cap Vermell podeu trobar un ample reportage fotogràfic dels jardins, palau i escultures, en el qual podeu gaudir d'un "recorregutr amarat d'art". 
 (http://www.capvermell.org/index.php?option=com_content&view=article&id=6302:els-jardins-de-sa-torre-cega-una-visita-imprescindible&catid=3:pladel-sitjar&Itemid=27)

  Com a recordatori, mirant una guia de visita publicada pel Patronat de Turisme de Capdepera, us oferim imatges de part de les obres que habitaven els jardins i que encara no es trobe expodes (només per fer-vos una idea de l'abast del patromini que hi havia en aquest espai, abans de la desfeta produïda pel temporal).


















  Com veis encara queden moltes peces importants (obres de Besteiro, Alfaro, Moore...) que resten a la zona dels jardins no reahabilitada, altres que es troben pendents de restauració i d'altres  que es troben a altres ubicacions i en desconeixem el destí. 
   Nosaltres esperam veure el jardí com en el temps del seu màxim explendor. Una part del camí -improtant- ja s'ha recorregut. Una vegada més, enhorabona a tots els qui ho han fet possible.