Els artistes de Jamendo et permeten escoltar, descarregar i compartir la seva música. És lliure, legal i il limitat.


Descobreix els 31.860 àlbums que pots escoltar i descarregar de franc


Ara que la llei d'economia sostenible i la ministra González-Sinde vol acabar amb les descàrregues i l'intrcanvi d'arxius des d'internet una web ofereix descàrregues de música en MP3 totalment gratuït i sense límits. Es tracta de 'Jamendo.com', una empresa amb seu a Luxemburg que ofereix més de 200.000 cançons de forma totalment legal, ja que es recolza en llicències Creative Commons.

'Jamendo', que pren el seu nom de la fusió entre 'jam session' i 'crescendo' és una plataforma de descàrrega de música gratis i legal. Està disponible en set idiomes i dóna l'oportunitat a artistes desconeguts de publicar, compartir i promoure la seva música. La web compta ja amb 721.583 membres actius, 30.856 àlbums publicats i 202.585 ressenyes d'àlbums.

Sota el lema "descobreix, escolta, descàrrega" ofereix un repertori de prop de 10.000 artistes els àlbums poden, a més, compartir a través de Facebook i Twitter. No en va, des de l'empresa asseguren que "la seva intenció és facilitar que la música circuli, icrementando així l'intercanvi i la creativitat".

I és que el web anima a artistes desconeguts que pengin la seva música assegurant-los que posar les seves creacions en Jamendo "garanteix tenir visibilitat a Internet". "Gràcies a una enorme comunitat de membres i fans, Jamendo et permet intercanviar i rebre crítiques i punts de vista sobre la teva música", afirmen.

A més, ofereixen als artistes la possibilitat d'adherir-se a programes comercials per rebre alguns ingressos per publicitat.

Entre els artistes que ja han penjat els seus àlbums a la web i que aquesta nomena com alguns dels seus casos d'èxit, es troben els següents noms: 'Josh Woodward', 'Wired CD', 'Tryad' o 'Asthmatic Kitty Records'.

De cara als membres de la comunitat i usuaris de les descàrregues, la web planteja alguns serveis interessants com la ja esmentada possibilitat de compartir les cançons a través de Twitter o Facebook, però també una llista que conté les 100 cançons més escoltades de la setmana i la creació de llistes de reproducció.

Jamendo també compta amb un programa de pagament per a empreses (Jamendo Pro) que vulguin fer una explotació comercial de les cançons, dividida en dos focus: establiments públics i projectes, però això ja és una altra questió.

Que la pogueu assaborir molt lentament. No us l'acabareu!