La monja, les vacunes i la teoria de la conspiració


per Miquel Piris




 

El pitjor que et pot passar avui després de llegir aquesta frase és que et moris. Et pot trepitjar un cotxe; pots patir un atac de cor; un boig amb una escopeta podria entrar al cafè on estàs assegut llegint el diari... les possibilitats són infinites. T'has espantat? No? En canvi, quan l'Organització Mundial de la Salut (OMS) comunica que s'ha detectat un virus com l'aviar o el porcí i explica quin podria ser el pitjor dels escenaris, els mitjans de comunicació trien només aquesta informació i la transformen en sentència apocalíptica: "Ens podem morir tots!!". I la majoria ens posam a tremolar i a patir. I després, quan resulta que no arriba el maleït llop o arriba poc, apareixen "periodistes independents" i monges benedictines a explicar-nos que som víctimes d'una enganyifa dels poderosos que, fins i tot, ens han intentat inocular el virus. I el cabreig de sentir-nos una mica estafats fa que no ens costi tirar-nos pel tobogan de la conspiració.


















De moment la grip comú, amb mig milió de decessos anuals, ha resultat ser molt més terrible que l'aviar i la porcina. Segons la teoria de la conspiració, darrere aquestes alarmes enceses per l'OMS hi ha els interessos de poderoses farmacèutiques. L'amenaça de mortalitat milionària no s'ha complert, però les farmacèutiques han aconseguit ingressos multibilionaris venent vacunes. Però què hauria passat si realment s'haguessin produït els milions de morts i l'OMS no hagués advertit del perill? Un dels vídeos de youtube més vistos sobre aquest tema és el d'una monja anomenada Teresa Forcades. En una gravació poc professional i on només hi surt ella vestida amb els hàbits, la doctora Sor Teresa insta la població a manifestar-se contra l'obligatorietat de la vacuna. Vejam, cap de les vacunes que es posen als Països Catalans o a Espanya no és ni ha estat obligatòria. Tampoc cap organisme no ha plantejat aquesta possibilitat i, per descomptat, la vacunació de la grip A, que començarà d'aquí a poc temps, serà voluntària. Aleshores, de quin home del sac està parlant?? Als Estats Units va passar un cas, però només en un Estat.


Segons Forcades, la farmacèutica Baxter va enviar material infectat amb el virus a 16 laboratoris europeus. Un tècnic d'un laboratori va realitzar una prova "extra" de seguretat, quasi per casualitat, insinua Forcades: va inocular aquestes vacunes a unes fures i totes varen morir. O sigui, ara els tècnics de laboratoris es dediquen a provar medicaments amb fures per si de cas... No, les coses no funcionen així. Els assajos amb animals s'haurien de superar per immorals i inútils, però he de dir que els científics que els fan passen diversos filtres obligatoris (tant tècnics com ètics) abans no toquen cap animal. Per tant, el senyor que va descobrir que Baxter havia distribuït per equivocació, o no, material víric perillós va fer la prova perquè tocava, no perquè passava per allà. La doctora Forcades diu moltes veritats, però també falsedats que no fan més que posar (més) nerviosa la gent. Jo no crec que tots els especialistes que estan dirigint la campanya contra la grip A estiguin pagats per farmacèutiques ni que siguin uns inútils. Ah, i tampoc pens que els de les multinacionals siguin tan imbècils com per inocular un virus pensant que ells i les seves famílies no poden rebre també els efectes de la malaltia que intenten expandir. Seria com als dibuixos animats quan l'ànec Lucas talla la branca per la part on està assegut precipitant-se al buït.


Tampoc no dic que aquesta senyora se'n vagi del cap, però sí que la qualificaria, com a mínim, d'imprudent. Ha sentit campanes... però amb això no n'hi ha prou. Sor Teresa no només parla de vacunes; també parla sobre transgènics i aquí torna a ficar la pota: se'ls dóna als animals per fer carn, sí; Catalunya és la principal productora de blat de moro transgènic, sí; però a l'Estat espanyol els productes transgènics s'han d'etiquetar i el consum humà d'aquests és gairebé nul. Ara bé, en mengem indirectament en consumir carn. El planeta s'està desforestant amb una rapidesa brutal per fer soja transgènica per criar bestiar que acaba a la graella. Volen fer un bé al planeta, al canvi climàtic i, de rebot, carregar-se els transgènics? Idò deixin de menjar carn. Volen lluitar per reduir el poder de les farmacèutiques: denunciïn que hi ha metges que reben suborns per receptar els medicaments més cars (passant de genèrics i versions més barates igualment vàlides) a costa de la sanitat pública. Doblers regalats a les farmacèutiques que es podrien invertir en investigació pública, en la salvació de vides. Això serviria d'alguna cosa. Fer córrer rumors, convertir internet en un gran hoax, no serveix més que per engendrar por. No en tenim prous de temors?  Vos recoman un article d'un metge expert en el tema que sí ha tractat amb la malaltia i que sí coneix bé el tema:


http://www.elmundo.es/elmundosalud/2009/10/19/saludpublica/1255940490.html