novembre 09



Girant l'ullada
cap enrere...

CAPDEPERA  FA…..   40  ANYS                             
NOVEMBRE de 1969
       

                     
 LA CENTRAL TELEFONICA AUTOMATICA TENDRÁ UN  MILENAR  DE  LINIES
         

   “Des de Capdepera es podrá comunicar directament amb Madrid, Canaries, La Corunya, etc.”. Aquest era el titular del  D.M. que assebentava de la gran millora que supossava l’instal.lació a Capdepera d’una central “pentaconta rural” amb una entrevista que feiem al  Director Provincial, Sebastiá Barceló. El cost per la central “gabellina”, amb edifici  inclós, fou de 23 milions de pessetes. A efectes estadistics, el mes de juliol  registrá un total de 32.387 conferencies, entre nacionals i extrangeres, entrades i sortides, en front de les  16.845 de l’any anterior 1968. Mentres es faci  la construcció de l’edifici al Carrer Feliu Morey,  l’actual oficina telefónica del Carrer Ciutat (abans General Franco) es regentada per Miquel Sancho (a) Boireta – 25 anys de servei - Miquel Adrover  i tres senyoretes auxiliars.



 
JAUME FUSTER MASSANET ES NOMBRAT  BATLE DE CAPDEPERA
   

   El 10 de novembre a les 20 hores , va fer jurament del cárrec i prengué possesió com a nou  Batle de Capdepera i, al mateïx temps, com a Jefe Local del Moviment, el fins, aleshores, regidor del Ajuntament, Jaume Fuster Massanet (a) Pere Andreu, veï de Cala Rajada. El Delegat Provincial d’Associacions i Tinent-Batle de la corporació de Palma, Gabriel Tous Amorós, en representació del Governador Civil  li va entregá a Fuster Massanet  la vara de comandament,  en sustitució de Jeroni Flaquer Melis (a) Gabriel, per renuncia d’aquest.
 
Image
 
 
REORGANITZACIÓ DEL MODELIC CLUB “ S’AUBA” DE CALA RAJADA
     
   A Cala Rajada es reorganitza el Club “S’Auba” de Cala Rajada,(  entitat mixta, amb finalitats  culturals, esportivas, recreativas i espirituals ). Nova Junta Directiva encapçalada per Manel Caldito Gutiérrez. L’integren, com a Vice-president, Père Vaquer Flaquer; Secretari, Jaume Fuster Alzina; Tresorer, Pep Miró Coves  i  Vocals, Francesc Massanet Terrasa, Miquel Vaquer Flaquer, Père Morey Melis, Magdalena Esteva Sansó, Maria Antónia Nadal Sunyer i  Elionor Roig Moll.  Les pistes poliesportives del Club S’Auba ja tenen montat torneigs de tennis i es prepara l’instal·lació de basket, balonvolea i balonmà a més de jocs infantils.  Les quotes dels socis mensuals son de 25, 50 i 75 pessetes; les anuals, son de 1000 pessetes; nins fins a 14 anys, 10 pessetes.  L’economia de l’entitat presenta un saldo de 8.110 pessetes.


 
 
CAPDEPERA FA… 30 ANYS
NOVEMBRE de 1979 
                                 
 

EL COL.LECTIU “TORRE ESBUCADA” DE CALA RAJADA PROMOU EL CINEMA-CLAVE
 
   El col·lectiu calarajader, denominat “Torre Esbucada” vol revitalitzar l’activitat cultural de l’hivern al municipi. Per aixó ha creat una secció depenent de l’entitat destinada a la realització de cine-fórums al Cinema Juva baix la denominació de “Cinema-Clave”.  La pel·licula  “Don Camilo” (que tracta de l’enfrontament entre el capellà del poble i el batle comunista), inaugurà el cicle.
   El col.loqui a la finalització de la projecció fou protagonitzat per Antoni Garau, rector de la parróquia del Carme, Nicolau Alzina, Secretari Local del PCIB i Tinent-Batle i Joan Pellicer (a) “Tiu”, ex-capellà, regidor de Cultura i membre del PSM.
    Altres títols d’aquest cicle foren “El ultimo vals”, “Nosferatu”, “El anacoreta”, “Novecento”, “Camada negra” i  “Roma”, de Federico Fellini, que comptà amb la participació, al debat final, de Jaume Santandreu, capellá i poeta, autor de “Cami de Coix”; el col.lectiu feminista “Pelvis”, i els metges Drs. Martinez i Balaguer.
 

Image

Image

Image