2.10.2009, København
Tenim un pressentiment?

Image

Des d’ahir a la tarda, Copenhaguen és el centre d’atenció mundial, ja que començaren els actes del congrés olímpic i a la capital danesa hi ha molts d’alts càrrecs i personalitats de tota mena. 
El dijnous, el Palau de l’Òpera era totalment innaccessible. La foto és de la crònica anterior.

Image

No hi vaig poder anar i, a més, va ploure moltíssim. El divendres he anat al Bella Center, on han tengut lloc les reunions i oni continuaran fins diumenge.


Image

El Bella Center és un palau de congressos i recinte firal. Aquí sí que s'hi podia arribar.

Image

Image


Per allà m'he trobat uns quants espanyols i també mitjans de comunicació espanyols, els quals ens han fet fotos amb un pancarta!

Els que m’he trobat eren de Madrid, i havien vengut a posta, aquest cap de setmana, per “fer festa i donar suport a la candidatura de Madrid”. Estaven assabentats  de tot!

Image

M’han comentat que els americans s’estan gastant un dineral promocionant Chicago (regalaven camisetes de màniga llarga!). Hem vist “gent” que sortia d’aquest centre. Per exemple, un dels al·lots que estava gravant ha pogut filmar la sortida de la dóna d'Obama. Quan ens n'he adonat, ella quasi ni es podia veure, estava envoltada de “polici” (policia en danès..., i millor no saber la pronunciació).

A Obama, no l’hem vist, però ha estat portada de tots els diaris danesos. Un rotatiu posava que arribava a les 7 del matí del divendrs i marxava a les 11.30. Així que només ha trepitjat Dinamarca 4 hores.

Image

També he anat a la seu de la candidaturade Madrid, a l’Hotel d’Anglaterre. Foto de portada.

Image

 El divendres sí que deixaven entrar, hi havia una taula plena de “regalitos”, merxandaising que diuen ells, i ens han donat un pin, bolis, ferratines. Els madrilenys que m'he trobat demanaven una bandera espanyola, però no en tenien, però ens han donat un paraigua!


Image





Fent gala de l'acreditació de "Cap Vermell", ens hem colat a la sala de premsa, on hem vist alguns polítics i expolítics, com Álvarez del Manzano (expresident de Madrid) i Rita Barberà (alcaldessa de València).
Les declaracions de sempre!

Image


Des d'allà es retransmetia la presentació de la canditatura de Madrid, a les 14.45h. 
 

Image


Image


A  la plaça de l’ajuntament hi havia molt d’ambient i molts d'espanyols, i com podeu veure, aqui fa un frrrrreddd!!!!!  

Image

Vaja, que és millor seguir-ho per TV.



Una besada molt gran a la direcció de "Cap Vermell" i als seus lectors!