de setembre 2009
 

Capdepera fa 40 i  20 anys



Girant l'ullada cap enrere...

 





   Encetam aquesta secció, un recull de noticies aparegudes a Diario de Mallorca, de la mà de qui en fou dinàmic  corresponsal, Bartomeu Melis, que pretén recordar-nos els principals esdeveniments del nostre poble, d'ençà de fa 40 anys.
   Començam per les notícies més destacades dels mesos de setembre de 1969  i 1989, respectivament, aparegudes a ll'esmentat periòdic, i que ara ens recopila MEYME del seu arxiu, bastit al llarg de quatre dècades de periodisme
.
 


CAPDEPERA FA 40 ANYS
                     

Setembre de  1969


Esports:
   La nostra costa es converteïx en l’escenari del “Criterium de Ases de Pesca  Submarina nacional”. El catalá Noguera amb 31 quilograms de peïx i el mallorquí  Joan Gomis amb 28,5 quilograms foren els guanyadors. Hi assistí el delegat nacional d’Esports, Joan Antonio Samaranch, i l’acte de cloenda, amb dinar multiduninari, es desenvolupà a l’hotel Bella Playa de Cala Agulla.
 
Cinema:
      - S’està realitzant, a Cala Gat i al Palau March, la filmació de la producció americana, dirigida per Bryan Forbes i amb els actors Michael Caine i l’italiana Giovanna Ralli, anomenada “Dead fall” (Caiguda mortal). L’expectació que ha provocat entre els veïnats de Cala Rajada fa que els curiosos s’apropin al “plató” de  rodatge. Els actors s’allotgen a l’hotel Aguait.

Image

Image

Image

   - A Canyamel, el “NO+DO (Noticiari Documental, d’obligada projecció als cinemes espanyols, en temps de la Dictadura)) filma un reportatge d’aquell entorn i de les Coves.


Consistorials:
   - Es municipalitza el servei de recollida de fems, mitjançant un voluminós  camió, marca “Pegaso”. La concessió es dona, per l’Ajuntament  presidit per  Jeroni Flaquer (a) “Gabriel” a  Miquel Lliteres Garau.

   - L’Ajuntament gestiona l’adquisició d'un manantial d’aigua potable en “Es Carregador” per a un  futur subministrament al municipi.

   - Es promulga, per part del Consistori, un reglament contra els renous nocturns a Cala Rajada, a petició de nombrosos residents espanyols, ara al setembre, quan ja s'acaba pràcticament la temporada turística. 


        
CAPDEPERA FA….. 20 ANYS                          

Setembre de 1989

Educació:
   - L’APA del Col.legi S’Auba de Cala Rajada aprova per 152 vots favorables la nova modalidat d’horari continuat de les classes, de 9 a 14 hores, a partir d’octubre.
   En el  Col·legi S’Alzinar de Capdepera, el Consell Escolar debat la supressió del menjador de l’Escola.


Patrimoni:
   - L’Ajuntament de Capdepera i el Consell de Mallorca promouen l’inici de  les obres de rehabilitació del jaciment arquológic  “Es Claper dels Gegants”.
  Al mateïx temps, arqueòlegs de la Comissió del Patrimoni Histórico-Artístic   avaluen les despeses dels danys soferts pel recinte prehistòric de “Sos Sastres”  motivats per obres de construcció d’un camp de golf.    


     - Per part de la Fundació “Pastronat Castell de Capdepera” s’aproven els Estatuts que regiran el funcionament d’aquesta institución municipal. 

    - L’Ajuntament i el Patronat del Castell, amb la col.loboració del Govern Balear, edita “Història del Castell de Capdepera…, i dels seus habitants”, amb dibuïxos de Joan Saura i documentació de Pere Cortada, Josep Terrasa i Francesc Galián. Publicació que, l’any 1997, va tenir una segona edició.



Esports:
      - El poliesportiu municipal que es construirá a “Es Figueral” costará  193.499.322 pesetes. L’Ajuntament que presideïx Antoni Alcover ha  sol·licitat al CIM un finançamednt de 64 milios i mig de pesetes, a fons perdut , i s'ha aprovat l’expedient . Tambè s’escometrá, per 5  milions,  la reforma del pavelló de S’Alzinar i les noves  tribunes del Camp de Futbol..