Que fàcil!


   Quan has de fer que un grup soni a una plaça, mitjançant els equips que hi ha avui en dia, en què pràcticament tot es mou dins un mon digital i amb una tecnologia que cada cop que obris i tanques els ulls ja s’ha millorat, resulta fàcil que els músics es trobin a gust sobre l’escenari i que la gent que va a escoltar també. Tot i que si sobre l’escenari no hi ha bons músics també és molt fàcil que allò no soni ni a tirs, però aquest no és el cas, i el vespre dels passat diumenge tinguérem un bon equip de so i, molt important, uns bons músics sobre l’escenari. Aquests dos components equip/músics fan que els concerts de jazz sonin tot sols i a la taula de so no cal ser un filigrana per tal que allò soni bé.



  Fou tal la meva sorpresa quan vaig sentir per primer cop el trio de Juanmi Sancho que vaig quedar bocabadat amb la frescor i atreviment que aquests tres músics, molt joves d’edat però no de coneixements, juntament amb el convidat Hugo Astudillo al saxo, ens oferiren en un magnífic concert. Ja m’agradaria a mi arribar-los a les soles de les sabates. De qui ja sabia que no em decebria era de Juanmi a la guitarra, ja que l’any passat tinguérem l’oportunitat d’escoltar-lo amb una formació totalment diferent; com més va més m'agrada tocant la guitarra. Però la meva gran sorpresa fou escoltar en Jeroni Sureda a la bateria, fent que les coses resultin fàcils d’escoltar però molt difícils d’executar, i a més es nota que  clarament que això és el que li agrada fer (basta mirar-li la cara). En definitiva, una formació a la qual, si segueix així, li queden molts de concerts que fer: amb aquesta qualitat poden pujar a qualsevol escenari de jazz.
 





   Del Miranda Jazz Quintet poques coses hi ha que dir, es tracta d'una formació consolidada, amb músics de jazz més que reconeguts a nivell de les illes , amb un repertori més clàssic i amb un nivell d’interpretació i creació molt alt. Sabia ben cert que donarien un toc important i de qualitat a la vintena nit de jazz. Sí, amics, ja són vint els anys que gaudim de la mare de les músiques modernes damunt es moll de Cala Rajada, i això és bo de dir, però esper que en tenguem per molts més anys, encara.

Image

   Tan sols em resta donar les gràcies a tots els que gaudíreu de  bona música a la fresca, a un lloc que molts de festivals de jazz voldrien tenir, i a tota la gent que fa possible que sigui una nit que no ha de morir.

Gràcies a tots

Manuel Muntaner