Què s'hi vol fer, 
 a can Creu d'Inca?

 Climent Alzina Terrassa

Em sap molt greu haver d'escriure aquestes lletres, peró crec que, encara que estigui enfora, tenc dret a opinar sobre coses que passen al meu poble, sobre tot si, d'alguna manera , encara que sigui en un altre temps, hi vaig tenir alguna cosa a dir.

M'ha sorprès en gran manera el projecte que es vol dur a terme a can Creu d'Inca. No puc més, encara que em dolgui, que estar d'acord amb l'oposició a l'actual equip de govern. He de dir que també crec que si fossin ells que governassin, farien el mateix que l'equip de govern. És tan diferent estar a un costat o l'altre!

Can Creu, com bé recordam, va ser un intercanvi, per cert fet per un regidor del Partit Popular, del casal propietat de l'Ajuntament, de Cas Mestre de Son Not, per aquest casal en qüestió. Des del primer moment, i sense cap discussió, es va donar per suposat que seria el gran casal de cultura del poble. No n'estam, per desgràcia, gens sobrats.



Possiblement no sóc la persona mes adequada per dir-ho, per haver-hi estat directament implicat, peró vull recordar com estava el vell casal i com, a poc a poc, amb la il·lusio d'alguns treballadors, funcionaris, encara que aquesta paraula m'agrada menys, i amb molt d'esforç, varen anar adequant els espais del que volíem que fos un lloc de trobada, presentació i festa de la nostra petita cultura local. No sempre disposàvem del pressupost per poder dur endavant les actuacions, peró sí de molta il·lusio, com he dit, i repetesc la paraula, a poc a poc es va anar fent, d'un casal sense vida, l'espai representatiu dels nostres artistes. No cal més que recordar el nombre d'exposicions, presentacions, festes , inclús algun concert, que s'han dut a terme a Can Creu. Per tot això voldria que els governants actuals de Capdepera reflexionassin i deixassin aquest espai per al que realment hauria de ser. Un gran casal de cultura.

No voldria acabar sense recordar que un poble sense cultura no es pot considerar un poble, i que Capdepera es mereix, si més no per l'esforç de tanta gent que fa que la cultura continuï sent un del béns més importants de què disposa Capdepera, un gran casal per poder-ne fruir.

Tan sols demanaria que es reflexionàs sobre el que es vol fer.

Climent Alzina Terrasa