PER QUÈ NO FIRMARÉ A FAVOR DE TIRAR EN TERRA L’HOTEL SON MOLL


   1.- Vull deixar clar que pràcticament tota la meva vida he vist l’hotel Son Moll i des que tinc una mica de seny he volgut que el tiressin en terra, igual que el Porto Cala, igual que el Cala Barca. Tres edificis que mai s’haurien d’haver construït però que hi son, desgraciadament la realitat supera la idealitat.  Tres bunyols que han destrossat Cala Rajada amb el seu  brutal impacte visual.

   2.- Des que em vaig assabentar que hi havia un grup que arreplegava firmes per tirar l’hotel i que s’organitzava a través del FB, he seguit  el debat i la veritat és que només he pogut arribar a una conclusió: odi i venjança, tot acompanyat d’insults, mala educació i males maneres. Per res puc estar d’acord amb això.

   3.-Des del moment que hi ha un procés judicial obert i encara que sospitam que a vegades la justícia no és massa justa, hem d’esperar que sigui ella qui digui el que s’ha de fer amb el que queda de l’hotel, això sí, ho ha de fer aviat perquè sinó pot arruïnar la temporada a un caramull de gent i pot induir a crear caos circulatoris diaris dins la zona limítrof, de considerables dimensions.

   4.-Malgrat el tirin a terra, la propietat sempre hi podrà fer tres plantes, que és el que permeten les NNSS a aquesta zona, per tant la darrera paraula perquè es faci una plaça, un jardí o una zona verda sempre la tindrà la propietat, a no ser que el govern compri o expropiï  els terrenys.

   5.- Penso que quan realment s’havia de fer una gran campanya per tirar-lo a terra va ser quan l’anterior propietat el va posar a la venda. Llavors s’hauria d’haver pressionat al govern via ajuntament per a la seva adquisició i enderrocar-lo, fent una bona zona verda i obrint-la al mar.

  6.- Vull sortir en defensa de la propietat (família Serrano) per distints motius: crec que en aquest cas és totalment injust que se'ls culpi del desgraciat accident on van morir quatre persones. La propietat pagava uns professionals per dur a bon port la feina que havien encomanat i com és normal confiaven en la seva professionalitat, com ho faríem qualsevol de nosaltres en una obra a casa nostra. 

   Quan la majoria d’empresaris turístics mallorquins s’enduen els guanys cap el Carib per invertir allà i crear llocs de feina allà, crec que seria massa càstig per a la propietat perdre-ho quasi tot ara amb aquest lamentable i desgraciat succés. La valentia i el coratge que han tingut d'invertir els seus guanys dins el seu poble, donant la possibilitat de crear més llocs de feina i més riquesa dins el nostre municipi i per tant dins el nostre País, no pot ser recompensada de cap manera per odis, venjances, insults i fallides. Per tot això, ara no firmaré per enderrocar l’hotel Son Moll, no vull ser còmplice d’un linxament  induït únicament i exclusivament per reaccions emocionals i sentimentals derivades de la pèrdua dels éssers estimats i que sens dubte tots lamentam profundament i recordam amb afecte.

Felip Esteva