El curs escolar 2024-25, sense mòbils.


Iniciam un nou curs escolar i, fracassada i oblidada la normativa de segregació del català, sembla que la norma que diferenciarà aquest curs del passat és la prohibició d'emprar el mòbil a classe.

Un estri que distorsiona la vida als centres educatius, però també fora. Quants de nosaltres dinam, sopam o compartim taula mòbil en mà? Quanta gent «molesta» o distorsiona l'atenció dels veïnats en un acte, conferència, teatre, etc. per emprar el mòbil?

Diuen els experts que el mòbil creava a les aules distraccions i manca d'atenció, problemes de conducta, augmentava l'escletxa digital entre els alumnes, que té un impacte a la salut mental dels adolescents i que no ajuda al desenvolupament d'habilitats socials.

Tal volta potenciava tots aquests problemes que ja hi eren, no?

Segurament serà una norma benvinguda pel professorat. Però no oblidem que allò que afavorirà més l'escola, l'institut, serà fer costat a sense escletxes la feina dels mestres i professors. Augmentar el respecte cap a ells.

Un estudi diu que "un de cada tres estudiants és víctima de assetjament escolar" i es fa a través del mòbil. Però la culpa no és del mòbil, no el demonitzem!

L'escola no pot assumir els valors de la família. Tot recau damunt l'escola: valors, llengua, cultura, coneixement, socialització...

En una societat com la de Capdepera, on arriba un alumne nou cada dia a l'escola, recolzar i reivindicar la feina dels educadors és imprescindible!

I si diuen fora mòbils, hem de creure!